Afbraak oude ziekenhuisvleugel van start

Dit is geen oorlogsgebied in onze regio, maar wel de oude ziekenhuisvleugel in Beveren die wordt gestript en afgebroken.
Foto Joris Vergauwen Dit is geen oorlogsgebied in onze regio, maar wel de oude ziekenhuisvleugel in Beveren die wordt gestript en afgebroken.

Het zijn geen beelden uit een oorlogsgebied, maar wel van de situatie aan het ziekenhuis in Beveren. Daar wordt de oude vleugel van het AZ Nikolaas momenteel volop gestript, om klaar te maken voor de volledige afbraak. Opvallende beelden zijn het, zeker vanuit de omliggende straat. In de plaats van het oude ziekenhuisgebouw komt een groene ruimte naast het nieuwe ziekenhuis. "Een open, groene omgeving moet het worden, met een tuin om te verpozen, maar ook als een rustige plek waar fietsers en wandelaars terecht kunnen. In het nieuwe ziekenhuisgebouw wordt de rustgevende, helende sfeer als zeer positief ervaren. Dat willen we nu ook verder naar buiten toe doortrekken. Daarvoor wordt het oude gebouw momenteel gesloopt", klinkt het bij algemeen directeur Stefan Van den Brouck van AZ Nikolaas. (JVS)