100.000 gebruikers voor Fietsbus na eerste jaar

De fietsbus heeft de kaap van 100.000 passagiers bereikt.
Havenbedrijf De fietsbus heeft de kaap van 100.000 passagiers bereikt.
De Fietsbus heeft een jaar na de opstart de kaap van 100.000 passagiers bereikt. Werknemers uit de haven kunnen gratis met de fiets op de bus. Bij gebrek aan een noordelijke fietsverbinding tussen beide Scheldeoevers moesten zij tot vorig jaar heel wat extra kilometers trappen.

Nog geen week nadat de Waterbus de 500.000ste passagier aan boord nam, komt nu ook de Fietsbus met fraaie cijfers naar buiten. Steeds meer pendelaars kiezen voor de fiets op hun woon-werktraject naar de haven. Dankzij de fietsbus moeten ze niet langer tientallen kilometers omfietsen als ze de Schelde en/of het Kanaaldok kruisen op hun route. In april alleen stapten er 8.000 mensen op. De Fietsbus is een gelede bus met een ingebouwde fietsenstalling. Maximaal 30 fietsers kunnen tegelijkertijd de bus op. Op- en afstappen kan aan vier haltes. Het proefproject kost 1,8 miljoen euro per jaar. Meer info: www.defietsbus.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.