‘Zilveren’ Brent Van Moer gehuldigd

Brent Van Moer werd maandagavond gehuldigd op het kasteel Cortewalle voor zijn prestatie op het voorbije WK tijdrijden
Kristof Pieters Brent Van Moer werd maandagavond gehuldigd op het kasteel Cortewalle voor zijn prestatie op het voorbije WK tijdrijden

Op het kasteel Cortewalle in Beveren is vanavond wielrenner Brent Van Moer (20) gehuldigd voor zijn uitzonderlijke prestatie op het WK wielrennen in Innsbruck. Van Moer haalde er een zilveren medaille in het tijdrijden bij de beloften. Vorig jaar werd hij ook al tweede op het Belgisch kampioenschap tijdrijden, maar zilver op een wereldkampioenschap was toch een verrassing. Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V)is onder de indruk. “Twee jaar geleden hebben we Brent al een keer gehuldigd voor zijn 13e plaats op het WK in het bloedhete Qatar, maar dit is toch wel een heel ander niveau”, klinkt het. De burgemeester overhandigde Brent Van Moer een wielertrofee namens de gemeente en een ingekaderde foto. De jonge renner is blij met zoveel aandacht voor zijn prestatie. “Ik had wel al vernomen dat hier op het thuisfront heel veel met lof was gezwaaid, maar het blijft toch een hart onder de riem dat mensen zo meeleven”, vertelt hij. “Ik hoop alleen dat men de verwachtingen realistisch houdt. Zilver op een WK haal je immers niet elk jaar. Zelf heb ik nog niet uitgemaakt of ik nog een jaar bij de beloften blijf of toch de overstap al maak naar de profs. Binnenkort zit ik hierover samen met de ploeg en mijn manager. Maar eerst binnenkort een paar weken welverdiende vakantie nemen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.