"Ook sfeer bij slecht weer"

STAD PAKT UIT MET OVERDEKT KERSTDORP OP GROTE MARKT

De kerstboom staat er al, de overdekte kerstmarkt volgt binnenkort.
Foto Kristof Pieters De kerstboom staat er al, de overdekte kerstmarkt volgt binnenkort.
Voor de allereerste keer zal er een overdekt kerstdorp worden opgetrokken op de Beverse Grote Markt. Een ijspiste is er al jaren, maar het ontbrak nog aan animatie naast de schaatsbaan. Een plaatslijk evenementenbureau zet mee de schouders onder het initiatief. Er zijn intussen al meer dan dertig standhouders ingeschreven.

In tegenstelling tot de meeste deelgemeenten is er in Beveren zelf geen echte kerstmarkttraditie. "We hebben de voorbije twee jaar wel een winter village georganiseerd met de ploeg van Fiesta Europa, maar een echt succes was dit jammer genoeg niet", zegt schepen Filip Kegels (N-VA). "Een kerstmarkt moet gedragen zijn door lokale verenigingen of handelaars en daarom gaan we nu in zee met een plaatselijk evenementenbureau."

Veel respons

Dat wordt DK-Events met Guy De Keulenaer en Bruno Bosman. "We kiezen bewust voor een overdekt kerstdorp omdat we dan niet afhankelijk zijn van het weer. Onze tent heeft een vloeroppervlakte van 900 vierkante meter en er is heel wat budget uitgetrokken om die feestelijk aan te kleden. Er komt ook een aparte foodcorner met tafeltjes en stoelen en er is ook een podium voorzien voor optredens."


Intussen zijn er al meer dan dertig standhouders ingeschreven. "De respons is enorm groot en het doet ons vooral deugd dat een kwart van de standhouders lokale handelaars zijn. We waken er ook over dat er voldoende variëteit in het aanbod is, zodat standhouders elkaar niet moeten beconcurreren."

Warme kerstsfeer

Schepen Kegels is alvast overtuigd van het succes van het kerstdorp. "Iedereen hoopt natuurlijk op een witte kerst, maar als er geen sneeuwkristallen maar regendruppels uit de hemel vallen, zal dit gelukkig weinig impact hebben op de warme kerstsfeer in Beveren." Tussen de organisatoren van de ijspiste en de overdekte kerstmarkt is de verstandhouding ook optimaal, maar dat hoeft niet te verbazen. Het horecagedeelte van de ijspiste is immers in handen van Jacques Bosman, voorzitter van Horeca Beveren. Het is zijn zoon Bruno Bosman die mee achter de organisatie zit van het overdekt kerstdorp. De lokale verankering is dus in ieder geval verzekerd.


De overdekte kerstmarkt opent de deuren op vrijdag 22 december om 14 uur en op zondag 24 december om 16 uur worden de laatste bezoekers buiten gezet en gaat het licht uit. De kerstmarkt zal opgesteld staan op de parkeerzone van de Grote Markt. Vrijdagavond is er een optreden van 'Trapped in a Box' en op zaterdagavond geven 'The Peoples' het beste van zichzelf. Beide dagen is de kerstmarkt open tot 22 uur 's avonds. Een brassband zal zondagmiddag tussen 14 en 16 uur voor muzikale sfeer zorgen. De inkom is gratis.