"Nog al te vaak enkel 'haasje' op menu. Zo jammer"

VRIENDINNEN DELEN LIEFDE VOOR VARKENSVLEES IN 'MADAM P.'

Kandidaten Laure en Charlotte voor hun restaurant 'Madam P.' op de Vlaamse Kaai in Antwerpen.
Foto Klaas De Scheirder Kandidaten Laure en Charlotte voor hun restaurant 'Madam P.' op de Vlaamse Kaai in Antwerpen.
Laure (21) uit Lochristi en Charlotte (21) uit Melsele zijn twee goeie vriendinnen met een liefde voor een goed stukje varkensvlees. "Als je vandaag varkensvlees tegenkomt op restaurant is dat altijd in de vorm van een varkenshaasje en dat is zo jammer," zegt Charlotte. Met Madam P., verwijzend naar Miss Piggy uit de Muppet Show, willen ze daar verandering in brengen.

De kop is er af. Vlaanderen heeft kennis kunnen maken met de zes duo's die het tegen elkaar zullen opnemen in 'Mijn Pop-up Restaurant'. Charlotte en Laure van 'Madam P .' houden er de Oost-Vlaamse eer hoog.


Laure is nog volop bezig met kuisen, wanneer we haar en Charlotte ontmoeten in wat hun pop-up restaurant moet worden. "Om één uur komen ze kijken of alles proper is, dus we zijn nog snel even aan het opruimen." Terwijl Charlotte zich excuseert voor de rommel. (Maak je geen zorgen dames, die rommel viel erg goed mee.) Maar daarmee is de toon gezet. De dames nemen het serieus. "We zijn altijd erg realistisch geweest. We zien wel waar we geraken. Maar we gaan er wel alles aandoen zo lang mogelijk mee te kunnen doen", zegt Charlotte.


Charlotte wilde al lang eens meedoen aan 'Mijn Pop-up Restaurant'. "Ik stuurde via Snapchat een berichtje met de vraag wie met mij mee wilde doen. En Laure antwoordde dat zij dat zag zitten. En nu staan we hier."


De jonge vrouwen kennen elkaar op internaat van Ter Groene Poorte. Laure studeerde voor slager en Charlotte zat op de hotelschool. "We zijn het gewoon om te koken voor mensen, alleen ligt de eindverantwoordelijkheid nu bij ons, en dat is iets nieuws dat voor de nodige stress zorgt." Maar ook oog in oog staan met Sergio Herman is iets waar de dames mee moeten leren omgaan: "Die man heeft een zeker statuut hè. Als je aan het koken bent, sta je daar niet bij stil. Maar wanneer hij dan voor je staat, doe je toch wel even in je broek."

Foodtruck in Australië

Tot voor kort studeerde Charlotte KMO management aan de Karel de Grote Hogeschool en zat ze tussendoor een jaar in Australië waar ze een foodtruck had. "Ik heb mijn studie even on hold gezet op dit project te kunnen doen. Het doel is om dat volgend jaar terug op te pikken. Tenzij we hier winnen natuurlijk," lacht Charlotte. Laure werkte als slager in de beenhouwerij van haar vader en zal de kok van dienst zijn in Madam P.


De eerste commentaren zijn alvast veelbelovend en dat zorgt voor een enorme boost bij het duo. En ondertussen heeft Madam P. er een kokkin bij. "Dat was een van de commentaren die we kregen. We hadden nog iemand extra nodig in de keuken," zegt Laure.


Wie graag wilt proeven van hun robuuste maar toch verfijnde keuken, kan binnenkort terecht bij Madam P. op de Vlaamse Kaai in Antwerpen.