"Minder parking, meer festivalterrein"

BEVEREN FESTIVALT PAKT NOODGEDWONGEN UIT MET NIEUWE OPSTELLING

Tim Van Hove, David Van de Vijver en Jeroen Damen op het nieuwe platform dat uitkijkt over het festivalterrein.
Kristof Pieters Tim Van Hove, David Van de Vijver en Jeroen Damen op het nieuwe platform dat uitkijkt over het festivalterrein.
Het festivalterrein op het Gravenplein zal groter zijn dan ooit tevoren. De ploeg van SingelB is volop bezig met de opbouw. "We moesten de opstelling wijzigen door de bouw van het nieuwe administratief centrum. Het resultaat is een groter en veel overzichtelijker terrein met heel wat nieuwigheden", zeggen de organisatoren. "Of hoe we een nadeel hebben omgebogen tot een voordeel", lachen ze.

Beveren Festivalt mocht vorig jaar meer dan 5.000 bezoekers verwelkomen. Een aantal dat deze editie met de vingers in de neus geëvenaard zal worden. "De kindernamiddag op zondag met K3 op de affiche is al uitverkocht, maar voor vrijdag en zaterdag zijn er wel nog tickets", vertellen Jeroen Damen, David Van de Vijver en Tim Van Hove. "We zitten nu op het niveau waarvan we zes jaar geleden droomden bij de start. Een festival moet natuurlijk groeien en we hebben zelf ook leergeld moeten betalen. Intussen is Beveren Festivalt een gevestigde waarde en dat merk je ook bij het boeken van grote namen."


Door de start van de werken aan het nieuwe Administratief Centrum moet SingelB dit jaar wel voor een totaal andere opstelling gaan. "Hierdoor verliezen we 250 parkeerplaatsen naast onze deur. Dat zal ongetwijfeld praktische problemen veroorzaken. De parking van het Pareinpark mag op zondag gebruikt worden. Er is ook parking aan het station, op de Boerenmarkt en in de sportzone. We roepen iedereen op om zoveel mogelijk met de fiets te komen of te kiezen voor het open vervoer. De bus stopt trouwens vlak voor onze ingang."

Stellingbouwers waren gisteren druk bezig met de bouw van de dj-stage.
Kristof Pieters Stellingbouwers waren gisteren druk bezig met de bouw van de dj-stage.

Vuur uit geluidstorens

Van dat nadeel hebben de organisatoren wel een voordeel weten te maken. Door op te schuiven is het festivalterrein wel groter. "Voor de aanleg van een tijdelijke parking zijn een aantal bosjes gerooid die bij de vorige edities nog aardig in de weg stonden", lacht Jeroen. "Nu hebben we een groot overzichtelijk terrein. De bezoekers zullen meer dan vroeger een festivalervaring hebben."


Het grote podium staat tussen Togenblik en Ter Vesten en de dj-stage komt aan de kant van de Grote Baan, maar wel in de richting van het centrum. De stellingbouwers waren gisteren nog druk in de weer. "De dj-toren wordt een pronkstuk", klinkt het trots. "We hebben decors laten maken van een oude fabriek en de twee geluidstorens zullen eruit zien als schoorstenen waaruit vuur komt tijdens de hoofdacts." Ook nieuw: een verhoogd platform waar je een zicht hebt over het hele terrein. "Verder hebben we ook een chillzone met lounge meubilair van houten pallets waar de foodtrucks komen te staan."


Bij de voorbereiding zette SingelB een drone in om het hele terrein goed in kaart brengen. "Aan de nieuwe opstelling zijn heel wat kopzorgen aan vooraf gegaan, maar we zijn enorm tevreden over het resultaat. We hebben hier nu wel ruimte om te groeien en dat is uiteindelijk ook ons streefdoel."


Beveren Festivalt start vrijdag en heeft onder meer Red Zebra, Wolf Banes, Merdan Taplak, Bestien, The Kids en Robert Abigail op de affiche staan. Tickets kosten 7 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Info: www.beverse-feesten.be

Het festivalterrein krijgt langzaam maar zeker vorm.
Kristof Pieters Het festivalterrein krijgt langzaam maar zeker vorm.