"500 euro beloning voor eerlijke vinder"

UITBAATSTER DAGBLADHANDEL SPEELT WEEKENDRECETTE VAN 6.000 EURO KWIJT

Monique Cotteleer zit met de handen in haar nadat ze de inkomsten van het voorbije weekend kwijtspeelde.
Kristof Pieters Monique Cotteleer zit met de handen in haar nadat ze de inkomsten van het voorbije weekend kwijtspeelde.
Monique Cotteleer, uitbaatster van krantenwinkel Het Engeltje aan de Gentseweg in Beveren, is de wanhoop nabij. Zaterdag verloor ze op de parking van supermarkt Aldi een zakje met daarin de recette van het voorbije weekend, zo'n slordige 6.000 euro. "Het is niet mijn geld want het gaat om de opbrengst van onder meer Lotto en Bingo die komende week moet doorgestort worden", zucht ze. Ze looft nu een beloning uit van 500 euro voor de eerlijke vinder.

Monique heeft haar doen en laten van zaterdag al honderden keren doorgenomen en komt tot de conclusie dat ze haar geldbeugel maar op één plaats verloren kan hebben en dat is op de parking van supermarkt Aldi in de Peter Benoitlaan in Beveren.


"Het moet gebeurd zijn rond 16.15 uur", vertelt ze. "Normaal breng ik de inkomsten van de dagbladhandel meteen naar de bank maar dit keer moest ik nog dringend boodschappen doen. Ik herinner me dat ik nog in de geldbeugel heb gekeken om te zien of er een muntstuk in zat voor een karretje. Vermoedelijk heb ik het daarna op mijn schoot gelegd en is het op de grond gevallen bij het uitstappen uit de auto. Ik heb mijn handtas in de koffer van de auto gestoken en ben gaan winkelen. Het is pas terug thuis dat ik zag dat de inkomsten van de winkel er niet in zaten. We zijn natuurlijk meteen teruggereden maar er was jammer genoeg niks meer te vinden."

Blauwe pennenzak

Monique Cotteleer trok meteen naar de politie maar voorlopig kan ook die enkel afwachten tot een eerlijke vinder het terugbrengt.


"Ik ben ook bij Aldi gaan aankloppen maar daar was niks afgegeven en ze hebben buiten ook geen bewakingscamera's hangen die gericht zijn op de parking. Het ging niet om een traditionele portemonnee maar om een blauwe pennenzak. Er zit geen enkel document in zoals een identiteitskaart maar wel enkele kastickets op naam van dagbladhandel Conny. Dat is de naam van de vorige krantenwinkel maar het is nooit aangepast geweest in het kassasysteem. Wie gaat zoeken op google, vindt dus niks terug onder die naam in Beveren. Daarom koester ik toch nog de stille hoop dat iemand het geld gevonden heeft en op zoek is naar de eigenaar. Zondag en maandag waren we gesloten maar misschien dat de eerlijke vinder dinsdag toch komt opdagen. Ik zou in de gat in de lucht springen want het is een zware financiële dobber. Het gaat immers niet om mijn geld. Het zijn de bruto inkomsten waarvan het overgrote deel moet doorgestort worden naar onder meer Bingo en Lotto. Als ik het geld niet terugvind, moet ik alles uit eigen zak betalen."


Monique heeft intussen een beloning uitgeloofd van 500 euro. "Het is een smak geld maar alleszins minder dan de 6.000 euro die ik anders kwijt ben. Ik heb ook al twee keer naar de politie gebeld. Mijn hart sprong even op toen ze vertelden dat er een portefeuille was binnen gebracht maar het bleek van iemand anders te zijn. Het sterkt me wel in de overtuiging dat er wel nog mensen zijn die zo eerlijk zijn om een gevonden geldbeugel terug te brengen. Anders heeft de vinder een wel erg mooi paascadeau gekregen... en is mijn paasweekend eentje dat me zuur zal opbreken en waarvoor ik lang zal moeten werken om het goed te kunnen maken."


De eerlijke vinder mag zich met de geldbeugel wenden tot de politie van de zone Waasland-Noord of bij krantenwinkel Het Engeltje aan de Gentseweg 21 in Beveren.