Record Bank heropent na plofkraak van vorige week

Medewerkers van het labo en militairen van DOVO onderzoeken de plaats waar de plofkraak plaatsvond.
Mozkito Medewerkers van het labo en militairen van DOVO onderzoeken de plaats waar de plofkraak plaatsvond.
Klanten van het Record Bank-filiaal op de Plaats kunnen vanaf vandaag opnieuw terecht aan het loket van hun vertrouwde bank.

Vorige week, kort na 4 uur op 31 oktober, bliezen drie gemaskerde mannen de automaat op, met heel wat schade tot gevolg.


"Het is duidelijk dat het gebouw zware krachten te verduren heeft gekregen", zegt Kris Poelaert, mede-zaakvoerder van Pajot Partners. "Met gas werd de automaat opgeblazen, maar hierdoor is ook de ruimte erachter volledig opgeblazen. Ook het plafond, de isolatie en de vloerbekleding van het eerste verdiep zijn weg."


Maar er is ook twijfel over de stabiliteit. "Een van de steunbalken van het gebouw is verschoven", weet Poelaert. "Daardoor bestaat de mogelijkheid dat de dragende structuur instabiel geraakt is. Een architect en experten zullen dit verder onderzoeken. We zijn dus wel nog voor een tijdje vertrokken, maar het staat wel vast dat er zo snel mogelijk een nieuwe automaat komt. Intussen kan het andere deel van het gebouw, waar het loket zich bevindt, wel opnieuw opengesteld worden. Klanten konden de afgelopen dagen wel terecht in onze kantoren in Galmaarden en Sint-Pieters-Kapelle."


Intussen is er nog geen enkel spoor naar mogelijke verdachten van de plofkraak. Het is voorlopig ook nog altijd het eerste geval in ons land sinds 2015, terwijl dit soort kraken in onze buurlanden wel schering en inslag zijn. Dat komt omdat de beveiliging daar veel minder hoog is in tegenstelling tot bij ons, waar het geld zoals bij plofkoffers besprenkeld wordt met inkt. (TVP)

Kantoorhouder Dany Dasseleer (links) met medewerker Maxime Vanholder.
Mozkito Kantoorhouder Dany Dasseleer (links) met medewerker Maxime Vanholder.