Onbekende blijft B&B viseren: tientallen flyers verspreid onder ruitenwissers, in brievenbussen en op openbare gebouwen

Deze flyer werd vorige week op verschillende plaatsen in Bever verspreid
RV Deze flyer werd vorige week op verschillende plaatsen in Bever verspreid
Tientallen inwoners van het centrum in Bever hebben een papier in de bus gekregen met daarop de boodschap: “Johan Vriens van Rosario – betaal mijn geld terug”. Het is een nieuwe episode in de hetze tegen B&B Rosario. “Het is nu echt aan hem om de situatie uit te klaren”, zegt burgemeester Dirk Willem (CD&V).

Het laatste feit tegen de Bed & Breakfast in het voormalig klooster in de Poreel dateert al van vorige week maandagnacht, maar raakte nu pas bekend. “Een vijftigtal, misschien zelfs een honderdtal, flyers werd die nacht verdeeld in Bever”, weet burgemeester Dirk Willem. “Alle geparkeerde wagens op de Plaats kregen er eentje onder de ruitenwisser, de bewoners van de Poreel kregen er een in de bus en voorts werden er papieren opgehangen op de muren en ramen van de B&B zelf, op de muren van de kerk en op de muren van de buitenschoolse kinderopvang ‘t Sterretje. Dat gebeurde vermoedelijk tussen middernacht en 5 uur ‘s ochtends.”

Inbraak en brandstichting

Het gaat om een niet mis te verstane boodschap. De verspreider van de boodschap maakt hiermee wereldkundig dat hij nog geld zou moeten van Vriens. Die wil zelf niet reageren en laat telefonisch enkel weten geen commentaar te geven. Eerder werd bij de B&B al ingebroken om brand te stichten en werden zowel de wagen van de uitbaatster als de tuin van de accommodatie gevandaliseerd. “De politie is met de zaak bezig, maar ik veronderstel dat het dus om privé-problemen gaat”, gaat Willem verder. “Misschien een ontevreden ex-personeelslid? Dat er zo’n zaken uit de kast worden gehaald doet mij alleszins vermoeden dat we hier niet over honderd euro spreken. We hebben er zelf in ieder geval het raden naar. Het is nu wel de uitbater om ervoor te zorgen dat het opgelost geraakt. Oftewel helpt hij de politie met het vinden van de dader of daders oftewel vereffent hij de rekening met die persoon. De bevolking lag er ook wakker van, maar nu blijkt dat het echt wel persoonlijk tegen de B&B gericht is kan de rust misschien terugkeren. We hebben hier in Bever amper de politie nodig, dus ik ook hoop dat het hier snel terug kalm wordt.” 

De flyer werd onder meer verdeeld onder ruitenwissers en op openbare gebouwen op de Plaats in het centrum. Ook de bewoners van de Poreel, waar de B&B gelegen is, kregen er eentje in de bus.
Mozkito De flyer werd onder meer verdeeld onder ruitenwissers en op openbare gebouwen op de Plaats in het centrum. Ook de bewoners van de Poreel, waar de B&B gelegen is, kregen er eentje in de bus.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.