Kandidaten ‘Open voor de Mens’ stappen naar Raad voor Verkiezingsbetwistingen

BEVER: Rudi Geuens.
Mozkito BEVER: Rudi Geuens.
Yvo Reygaerts en Rudi Geuens, beiden kandidaten voor ‘Open voor de Mens’ tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, stappen naar de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Ze vermoeden dat de stembusslag niet reglementair is verlopen. 

Geuens en Reygaerts dienen de klacht op eigen houtje in. De partijtop van ‘Open voor de Mens’ ging niet akkoord met hun bezwaar. “Maar elke kandidaat heeft het recht om naar de Raad voor Verkiezingsbetwistingen te stappen”, aldus Rudi Geuens. “We hebben verschillende bewijzen waaruit blijkt dat de stembusslag niet correct verlopen is. Dat gaat onder meer over volmachten die niet overeenstemmen met de gekozen partij. We vroegen aan het gemeentebestuur om eerder al de documenten in te kijken, maar we botsten blijkbaar op de grenzen van de openbaarheid van het bestuur. Daarom dienen we een klacht in, waardoor we inzage krijgen in alle documenten. Om de zaak te onderzoeken, nemen we eveneens een advocaat onder de arm.” 

De Raad voor Verkiezingsbetwistingen moet binnen de 40 dagen een uitspraak doen. Wat de gevolgen kunnen zijn, is nog koffiedik kijken. Als Reygaerts en Geuens gelijk krijgen, kan er een boete of zelfs een herverkiezing volgen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.