Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Bestelwagen belandt in de gracht na kop-staartaanrijding in file op E17, snelweg besmeurd met rode verf

BerlareOp de E17 in Berlare is vrijdag een bestelwagen in de gracht naast de snelweg terechtgekomen na een kop-staartaanrijding. De chauffeur raakte hierbij zwaargewond. Door de klap lekte er ook een hoeveelheid rode verf op het wegdek.

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. 33 extra besmettingen in De Plataan, vijf klassen in quarantaine: “We hopen de controle opnieuw in handen te hebben”
  Roeselare

  33 extra besmettin­gen in De Plataan, vijf klassen in quarantai­ne: “We hopen de controle opnieuw in handen te hebben”

  De algemene testing bij alle leerlingen en het personeel van GO! basisschool De Plataan heeft 33 extra coronabesmettingen, waarvan twee bij leerkrachten, aan het licht gebracht. Op basis van de resultaten werd beslist dat vijf klassen in quarantaine moeten. De leerlingen volgen de komende dagen afstandsonderwijs. “Ik ben opgelucht”, reageert directeur Mieke Vandemaele. “We hebben de juiste keuzes gemaakt en vermijden zo veel extra potentiële besmettingen.”