Wandelaar steelt hond ‘Witteke’ uit dierenasiel De Zorghoeve

Witteke werd gestolen uit dierenasiel De Zorghoeve in Leefdaal.
De Zorghoeve VZW Witteke werd gestolen uit dierenasiel De Zorghoeve in Leefdaal.
Opmerkelijke diefstal uit dierenasiel De Zorghoeve in Leefdaal: daar ging een dame er woensdag met een hond vandoor. “De vrouw zei dat ze ‘Witteke’ kwam halen voor een wandeling, maar ze bracht hem niet meer terug”,  zeggen Iris Cornelis en Marc Dekeyser, eigenaars van De Zorghoeve. De ontvoerster is gefilmd door bewakingscamera’s op het terrein, en blijkt een oude bekende te zijn. 

Wat is er gebeurd met jack russel Witteke? Iris Cornelis en Marc Dekeyser, eigenaars van De Zorghoeve, staan voor een groot raadsel. “We zijn bang, omdat we niet weten waar hij terecht zal komen”, zeggen ze. “Als die ‘ontvoerder’ geen geld heeft om een hondje te kopen, zal die wellicht ook niet voor het dier kunnen zorgen. Onze dieren verdienen een betere behandeling.” 

Vier 17-jarige meisjes staken woensdagnamiddag een handje toe in het dierenasiel. Ze lieten alle kleine hondjes uit op de speelweide. “De vrouw zei tegen onze vrijwilligsters dat ze ‘Witteke’ kwam halen voor een wandeling", zeggen Iris Cornelis en Marc Dekeyser. “Normaal gezien vragen wij altijd een identiteitskaart, maar onze stagiairs dachten dat de vrouw bij De Zorghoeve hoorde, omdat ze zo overtuigend klonk. Maar ze heeft Witteke gewoon meegenomen naar huis.”

Vanaf zaterdag zou Witteke ter adoptie aangeboden worden, wellicht kon de ontvoerster dat niet verkroppen

Iris Cornelis en Marc Dekeyser

Ze vragen iedereen om uit te kijken naar de witte jack russel, een gechipte reu van 2 à 3 jaar oud en zowat 30 centimeter groot. Het is een enthousiast en speels dier. “Een aangenaam, blij en actief hondje dat niet angstig is en naar iedereen toe gaat. Hij is volledig wit, maar heeft enkele bruine stipjes op zijn oor.”

Camerabeelden

Op het domein van De Zorghoeve staan camera’s. Die hebben de verdachte geregistreerd. Iris en Marc hebben de politie ook al ingelicht. “Ze zouden al redelijk ver staan in hun onderzoek”, zeggen ze. “Het gaat om een dame die al eerder bij ons geweest is. Ze was eerst naar de grote honden komen kijken, nadien naar de kleine. Toen liet ze haar oog vallen op Witteke. Vanaf zaterdag zou hij  ter adoptie aangeboden worden, wellicht kon zij dat niet verkroppen. Ze heeft geduldig het moment afgewacht waarop ze de stagiairs kon misleiden. Ze heeft hem meegenomen en is wellicht in de wagen gestapt die beneden aan het wachten was." 

Iris en Marc hebben er goede hoop in dat Witteke snel weer terug zal zijn, maar veroordelen het gedrag van de dame. “Zoiets doe je toch niet? Ik hoop dat ze een gepaste straf krijgt en dat ze Witteke goed behandelt”, klinkt het nog.

Wie weet waar Witteke zich zou kunnen bevinden, mag contact opnemen met De Zorghoeve VZW via Facebook of met de lokale politie van politiezone Voer en Dijle.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Helene Lindemans

  Waarom duurt het zo lang voor die beelden worden vrijgegeven. Hondje kan inmiddels al verhandeld zijn of voor vreselijke dingen zijn gebruikt.Ik denk niet dat iemand een aanvaardbaar excuus heeft voor het meenemen van een levend wezen.

 • Dominique Bruyndonckx

  Ik ken nochtans bedelaars die een hondje hebben en er beter voor zorgen dan voor zichzelf. En dan ken ik ook mensen die een hond kopen om’in de mode ‘ te zijn. Is het chihuahua mode kopen ze er eentje en als het mopshondmode is gaan de. chihuahua kaar het asiel

 • josette Huybrechts

  @ Dominique Bruyndonckx, en wat als dit hondje ziek wordt en mevrouw heeft geen geld om het te verzorgen ? Het feit alleen al dat ze het hondje gewoon gestolen heeft, zegt veel over haar mentaliteit. Hoop dat Witteke snel terug is.

 • Juliette Francois

  Neen, ik denk niet dat je goed begrijpt, Dominique. Er wordt nergens gezegd dat een bullebak met geld een hond mag kopen. Als deze vrouw de financiële middelen niet heeft, is ze een even grote bullenbak. Een hond houden, kost geld. Dierenarts, verzorging, eten, speeltjes... Dat is allemaal noodzakelijk om je viervoeter een gelukkig leven te bezorgen. Je moet trouwens als flink ziek zijn, om een hond te stelen uit een asiel.

 • tamara alen

  Dominique, als je geen geld hebt om een hond te kopen, heb je ook geen geld voor medische kosten die kunnen voorkomen.