Tamara’s gezin knalt met wagen tegen omgewaaide boom in Bertem: “We hebben een goede engelbewaarder”

Tamara en haar gezin zijn ondertussen aan de beterhand.
Vertommen Tamara en haar gezin zijn ondertussen aan de beterhand.
Wat een routinerit naar huis moest worden, eindigde voor Tamara De Lombaert (40) en haar gezin op 10 februari in een drama. Onderweg naar Sint-Joris-Weert knalde hun wagen, met daarin Tamara, haar man Bart (39) en vier dochtertjes, tegen een omgewaaide boom. Alle zes geraakten ze gewond, maar wonder boven wonder houden ze geen blijvende letsels aan de crash over. Op diezelfde plek waaide begin deze week opnieuw een boom op de rijbaan. “De gemeente Bertem moet dringend in actie schieten”, aldus de vrouw. 
Het is een wonder dat het hele gezin hier met enkele breuken vanaf is gekomen.
Vertommen Het is een wonder dat het hele gezin hier met enkele breuken vanaf is gekomen.

“Wij hebben erg veel geluk gehad op die bewuste zondagavond”, zegt Tamara, moeder van Ella (8), Fenna (11), Lara (13) en Lena (15). “We waren, zoals elke zondag, bij de ouders gaan eten met de kinderen. Iets voor 20 uur reden we naar huis via de Neerijse Steenweg in Leefdaal. Op die baan is het pikdonker en de baan lag er op het moment van het ongeluk vuil bij. Mijn man zat achter het stuur en ik had de tijd zelfs niet om te roepen dat er een boom op de rijbaan lag.”

Hele gezin gewond

Bart kon de boom niet meer ontwijken en een zware klap volgde.  “Het volgende wat ik me herinner is dat de politie toekwam. Zij waren gesignaleerd, omdat die boom op de rijbaan lag. Maar toen was het kwaad al geschied”, gaat Tamara verder. De brandweer moest ons uit ons voertuig bevrijden. Zij zeiden dat we blij mochten zijn dat we het konden navertellen. Ons gezin heeft een goede engelbewaarder.”

We waren zoals elke zondag bij mijn ouders gaan eten met de kinderen. Mijn man zat achter het stuur... Ik had zelfs de tijd niet om te roepen dat er een boom op de rijbaan lag. En toen volgde de klap.

Tamara De Lombaert (40)

Zij en haar man Bart liepen enkele gebroken ribben op, Lara brak een scheenbeen en een rib en raakte gewond aan de lies. Lena brak haar borstbeen, Ella zat met vocht rond haar lever en pancreas en hield er ook nog een gebroken rib en sleutelbeen aan over. Fenna kwam er met kneuzingen van af.

De boom belandde op de wagen van Tamara. Zij en haar familie kwamen er met breuken vanaf.
Vertommen De boom belandde op de wagen van Tamara. Zij en haar familie kwamen er met breuken vanaf.

De familie rijdt dikwijls langs de Neerijse Steenweg naar Leefdaal. “We kennen de problematiek op de steenweg al jaren. Het wordt dringend tijd dat de gemeente verlichting plaatst en werk maakt van duidelijke signalisatie. Of moeten er eerst doden vallen?”, vraagt Tamara zich af. 

De gemeente en de eigenaar van het bos, graaf de Liedekerke, houden het gebied extra in de gaten.
Vertommen De gemeente en de eigenaar van het bos, graaf de Liedekerke, houden het gebied extra in de gaten.

Schepen van ruimtelijke ordening Tom Philips (Open Vld-Gemeentebelangen) belooft dat er veranderingen op til zijn. “Wij zijn ons zeker bewust van de problematiek. Sinds dat ongeval op 10 februari zijn we extra waakzaam, en al zeker bij uitzonderlijke weersomstandigheden zoals deze. Samen met de eigenaar van het bos (de grafelijke familie de Liedekerke red.), bekijken we de leeftijd en de kwaliteit van de bomen. Voor het overige is de Neerijse Steenweg een redelijk goede weg”, aldus Philips.

Schepen Tom Philips.
Vertommen Schepen Tom Philips.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.