Koppel geeft elkaar klappen

Illustratiebeeld hamer rechter
ANP XTRA Illustratiebeeld hamer rechter
Op de Leuvense strafrechtbank werden en man en een vrouw uit Bertem veroordeeld omdat ze elkaar in 2016 klappen gaven. De man deed dit twee keer, namelijk op 20 februari en op 15 juni, en werd hiervoor veroordeeld tot zes maanden cel en 300 euro boete, beiden met uitstel over drie jaar. Zijn toenmalige partner deelde in februari 2016 eveneens klappen uit en kreeg hiervoor een opschorting van de uitspraak over drie jaar toebedeeld.

“Beklaagde werd in het verleden reeds veroordeeld voor slagen en verwondingen en verkeersgerelateerde feiten met een link naar alcoholgebruik. De vrouwelijke beklaagde heeft een blanco strafblad. Beiden moeten respect hebben voor elkaars fysieke integriteit. Frustraties die wederzijds worden ervaren, worden geenszins passend opgelost door middel van geweld”, was de rechter van oordeel.

De 30-jarige man kreeg zijn celstraf en boete met uitstel op voorwaarde dat hij geen strafbare feiten meer pleegde, hij psycho-medische begeleiding volgde en hij een cursus omgaan met agressie in het kader van intrafamiliaal geweld volgt. Zijn voormalige vriendin kreeg de opschorting op voorwaarde dat ze eveneens geen nieuwe feiten pleegde en dat ze een cursus “dader-in-zicht” zou volgen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.