Gewonde reiger gespot op de pechstrook

Reiger gespot
vertommen Reiger gespot
Op de splitsing van de E314 en de E40 in Bertem wandelde dinsdagnamiddag even een gewonde reiger op de pechstrook. Gezien het diertje zich nogal dicht bij de rijbaan bevond, werd er geprobeerd het te vangen. Finaal kon het naar een aanpalend grasveld gejaagd worden.

Een bestuurder meldde dinsdagnamiddag rond 13.30 uur dat de vogel op deze gevaarlijke locatie in de richting van Luik rondhuppelde. Enkele agenten van de federale wegpolitie van Bertem kwamen ter plaatse en probeerden om het dier te vangen. Het was echter nog zeer mobiel en flapperde met zijn vleugels. Gezien ze het ondanks meerdere pogingen niet konden vangen, werd het weggejaagd naar een grasveld waar het veiliger kon vertoeven. Vermoedelijk raakte de reiger gewond door tegen een truck te botsen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.