Gemeente zoekt geëngageerde bewoners om mee te denken over ruimtelijke ordening

Gemeentehuis Bertem
Vertommen Gemeentehuis Bertem

De gemeente Bertem hecht veel belang aan burgerparticipatie. “Adviesraden zijn erg belangrijk in de interactie tussen het bestuur, inwoners en verenigingen. Geïnteresseerde inwoners krijgen er de kans zich te verdiepen in dossiers en kunnen op basis van hun ervaring of interesse voorstellen doen om dingen te verbeteren. De Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) geeft advies over ruimtelijke ordening. Wij doen een warme oproep aan alle inwoners om zich te engageren. Uw ideeën kunnen ons meehelpen om Bertem mooier, leefbaarder en aangenamer te maken”, zo klinkt het bij de gemeente Bertem.

Drie deskundigen

Men is op zoek naar een voorzitter, drie deskundigen (een architect, een stedenbouwkundige of een ruimtelijk planner, maar ook iemand die door interesse en ervaring inzicht in de materie heeft verworven, kan deskundig zijn) en hun plaatsvervangers en daarnaast zes vertegenwoordigers en zes vervangers uit de maatschappelijke geledingen: milieu en natuur – landbouwers – handelaars – werknemers - senioren en welzijn - vrije tijd (jeugd, cultuur en sport). 

Kandidaten kunnen zich per brief of e-mail aanmelden bij omgeving@bertem.be. De kandidaturen voor de adviesraden worden ten laatste verwacht op 15 september.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.