Eglantier ontvangt 60.000 euro voor infrastructuur

De Eglantier, een dagopvang voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met ernstige beperkingen, heeft van de provincie 59.280 euro ontvangen voor uitbreidingswerken. "De 26 geplande infrastructuurinvesteringen zullen niet alleen leiden tot een verbeterd zorgaanbod, maar breiden het aanbod ook uit. Zo worden er in het arrondissement Halle-Vilvoorde tien zorgplaatsen voor personen met een handicap, vijf plaatsen voor kortverblijf, 89 opvangplaatsen voor baby's en peuters, 50 plaatsen voor buitenschoolse kinderopvang en bijkomende activiteiten en dienstverlening in lokale dienstencentra bij gecreëerd. In het arrondissement Leuven zien we een stijging van zes zorgplaatsen voor personen met een handicap en 49 opvangplaatsen voor baby's en peuters", zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Vlabinvest. 

In de regio Leuven-Tervuren-Overijse is er nood aan bijkomende plaatsen in een zorghotel en plaatsen voor dagopvang voor deze jongeren. "Omdat wij willen inspelen op die tekorten gaan wij een woning voor tien kinderen, jongeren, jongvolwassenen met een dubbele diagnose bouwen", zegt Ann Debontridder, directeur van De Eglantier.

Zorginfrastructuur via Vlabinvest van de provincie.
Vertommen Zorginfrastructuur via Vlabinvest van de provincie.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.