Brouwershuis krijgt subsidie voor restauratie

Het Brouwershuis.
Foto Vertommen Het Brouwershuis.

Vlaams minister-president en minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) kent een subsidie van 22.289,30 euro toe voor de restauratie van het brouwershuis in Korbeek-Dijle. “Het brouwershuis werd in 1995 beschermd als monument omwille van zijn historische waarde. Het was namelijk gelegen op een strategische locatie, ter hoogte van een oud wegenkruispunt. Het dak van dit fraaie brouwershuis uit 1759 moet echter dringend gerestaureerd worden”, zegt Bourgeois.

Er zijn lekken in het dak ontstaan door kapotte dakpannen. Bij de werken worden de pannen vervangen door een beter gepast model, de aansluitingen worden verbeterd, de houten dakstructuur wordt hersteld en er komen zinken dakramen zodat onderhoud in de toekomst makkelijker wordt. Het is nu een privéwoning met twee verdiepingen met achteraan een aantal stallen. Na de restauratie blijft het monument in gebruik als woning.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.