Bordeel vlak bij schooltje gaat over de tongen: “De buren hebben exact dezelfde gevel”

Burgemeester Joël Vander Elst zit ietwat verveeld met de situatie en bekijkt of alles volgens de regels verloopt.
Vertommen Burgemeester Joël Vander Elst zit ietwat verveeld met de situatie en bekijkt of alles volgens de regels verloopt.
Bertem is een attractie rijker. Zo lijkt het althans als je de Bertemnaren hoort praten over het nieuwe massagesalon ‘The Salon’ in de Dorpstraat. Burgemeester Joël Vander Elst (Gemeentebelangen-Open Vld) kreeg al een klacht over lawaaihinder en bekijkt of de zaak zich aan de regels houdt. Pandeigenaar Naomi windt er geen doekjes om. “Ik ben met alles in orde. Wij geven erotische massages, maar mensen die in de branche zitten weten allemaal dat er bij een massage iets meer kan gebeuren ook.”

Burgemeester Joël Vander Elst zit ietwat verveeld met de situatie. “Het zou daar af en toe hommeles zijn, zo werd aan de politie gemeld”, zegt hij. “Ik neem elke klacht serieus, dus ook deze. We bekijken wat we kunnen doen. Zijn die meisjes legaal in het land? Hebben die mensen een uitbatingsvergunning? En hoe zit het met hun statuut? Als het niet wettelijk is, moet ik ingrijpen.” Ook over de locatie - midden in het dorp en vlak bij een schooltje - is Vander Elst niet te spreken. 

Meer dan massages alleen

Een korte zoektocht op het internet leert dat er méér dan massages te regelen valt in ‘The Salon’. Naomi, eigenaar van het pand, maakt hier geen geheim van. “Wij geven erotische massages, maar er kan wel wat meer gebeuren dan massages alleen”, zegt ze. Naomi begrijpt de hele heisa niet. “Dit is mijn huis en ik laat iedereen binnen die ik binnen wil laten. Hier hangen geen roze lampjes en ik maak geen reclame aan het raam. Wat is het probleem dan?”

Zij kreeg ook al politie over de vloer. “De politie heeft me - twee weken geleden, wellicht na die klacht - gevraagd wat ik hier doe. Leuk vind ik dat niet, want dit is privé. Ik ben zelfstandige en meisjes kunnen hier een kamer huren. Laat mij gewoon mijn eigen ding doen. Ik doe er niemand kwaad mee”, aldus nog Naomi.

Burgemeester Vander Elst kijkt naar ‘The Salon’ op het internet.
Vertommen Burgemeester Vander Elst kijkt naar ‘The Salon’ op het internet.

Meningen verdeeld

Bij de buurtbewoners zijn de meningen verdeeld. De ene vindt dat in het centrum van Bertem geen plaats is voor een bordeel. “Zeker niet met een schooltje in de buurt. En het lijkt mij ook niet leuk voor de buren, aangezien ze exact dezelfde voorgevel hebben en er dus ook wel klanten bij hen komen aanbellen. Niet leuk, aangezien dat gezin twee kinderen heeft”, zo klinkt het. 

De buren hebben exact dezelfde voorgevel. Veel klanten bellen dus per ongeluk bij hen aan. Niet leuk, gezien dat gezin twee kinderen heeft

Buurtbewoner

Anderen hebben er dan weer geen problemen mee. “Die mensen vallen niemand lastig, en het is zeker niet zo dat hier constant auto’s voor de deur staan. Het zijn vriendelijke mensen, dus laat ze maar doen”, vindt een andere buurtbewoner. Het is duidelijk: ondanks de verdeelde meningen is het bordeel in de Dorpstraat hét gespreksonderwerp in Bertem op dit moment. 
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Van Roy

  Ikzelf ben van Bertem en wist nog niet eens dat er een massagesalon was in Bertem. De school is wel een km verder en in een andere straat ook nog. Is dit een probleem ik vind het persoonlijk niet zolang alles legaal is.

 • David Buy

  @joske dat bedoel ik ook ik ben er niet tegen maar het moet in orde zijn

 • Walter Lippens

  'Bordeel'..... Komaan zeg. Kunnen we even ernstig blijven?

 • Elke Celis

  De masseuses staan toch niet met hun derrière te schudden achter een venster?

 • nadine Nadine Martin

  Johnny Deketel : Ik denk niet dat ouders aan hun kleine kinderen gaan vertellen dat er een massagalon is of een bordeel , die gaan het niet verstaan !!! Maar het gaat erom dat er ook mensen komen die mss ook nog andere bedoelingen hebben dan een massage . Ik ben alleen bezorgd over de kinderen , er zijn nog andere huizen waar je zoiets kan beginnen ipv aan een school ...