180 per uur op E40 en 2,37 promille in bloed: BMW-bestuurder moet rijbewijs meteen voor twee weken inleveren

Dieter Nijs
De federale wegpolitie heeft afgelopen nacht het rijbewijs van een BMW-bestuurder ingetrokken voor vijftien dagen. Ze stopten hem toen hij met een snelheid van 180 per uur op de E40 in Bertem in de richting van Brussel stoof. Een ademtest wees uit dat hij flink te diep in het glas had gekeken.

Een interventieploeg van de federale wegpolitie reed al enkele kilometers achter een veel te snelle bestuurder van een BMW X1 aan. Ze besloten hem om 23.49 uur op de E40 ter hoogte van Bertem aan de kant te zetten. Daar bleek dat de 32-jarige man in kwestie te veel gedronken had, het resultaat van zijn ademtest loog er ook niet om. Hij had 2,37 promille alcohol in het bloed, het gevolg van een stevig avondje drinken. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen en zijn auto werd getakeld. De snelle feestvierder uit de buurt werd met een opgetrommelde taxi huiswaarts gebracht.
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dennis Andersen

  Sommige mensen die hier reageren denken niet verder dan hun neus lang is. Een rijbewijs wordt ter plaatse 14 dagen ingetrokken, maar dan moet die nog voor de rechtbank komen voor de echte straf en dat kan maanden of jaren rijverbod worden, een hoge boete en eventueel ook een celstraf of verbeurdverklaring van het voertuig! Die 14 dagen is niet de definitieve straf!

 • wim CLAES

  mogelijks speelt hij zijn rijbewijs definitief kwijt, en wacht hem een lijdensweg om er terug een te bemachtigen. de politierechtbank is niet mild, en een jaar cel telt 12x 30 dagen, en het systeem om opnieuw uw rijbewijs terug te krijgen is niet van de poes. in tegenstelling tot de correctionele rechtbank, das om te lachen,daar telt een maand nog 2dagen...

 • Mario Vinckier

  2 weken maar. Levenslang rijverbod en verplicht naar AA zou de standaard moeten zijn voor zo'n chauffeurs.

 • Dirk Bytebier

  14 dagen is geen straf minimaal 1 jaar om te beginnen en wekelijks een test afleggen tot hij zal luisteren of tweemaal na te denken hoe stom hij is

 • wim rooyakkers

  Minimaal een jaar rijverbod.je zal maar overhoop gereden worden door zo,n figuur die geen verantwoordelijkheid heeft.