"Met jou was alles een feest"

OMER MERTENS (69) IN INTIEME KRING BEGRAVEN

De aanwezigen brengen een laatste groet aan de rustplaats van Omer.
KAR De aanwezigen brengen een laatste groet aan de rustplaats van Omer.
De 69-jarige Omer Mertens uit Bertem is zaterdag in intieme kring begraven aan de Sint-Pieterskerk. De weduwnaar stond bekend om zijn tomeloze inzet voor anderen. Zo was hij de medestichter van Hulp Suhada-homes in Sri Lanka. De rolstoelpatiënt kwam om bij een brand in zijn woning. De weduwnaar laat twee dochters na.

De dienst begon met de kleinkinderen die een bloemetje legden bij de urne van hun opa. Daarna richtte dochter Violet zich tot haar papa. "Toen ik klein was, kreeg ik elke avond een kusje en een kruisje. En steeds beloofde je dat je er altijd ging zijn. Jij kon alles. Voor mij was jij super, papa. Ik heb een mooie jeugd gehad waarvoor ik je een laatste keer wil danken. Voor de kleinkinderen was je ook een superopa. Wat ze ook vroegen, niets was je te veel. Met jou was het elke keer weer feest. Dank je, papa voor alles wat je voor hen deed. Vijf jaar geleden kwam die harde realiteit. Dat ouders er niet altijd kunnen zijn. Het afscheid van mama was een gemis dat jij moeilijk kon verwerken. Sinds die dag was ik bang om ook jou te verliezen. Dat die dag zo snel zou komen, kon niemand weten. Papa, jij was mijn rots in de branding. Nu ben je voor altijd in mijn hart. Ik zal je nooit vergeten."

KAR

Geëngageerd man

Daarna volgde het lievelingslied van Omer, Andre Bocelli met Con Te Partirò. Omer verloor vijf jaar geleden zijn vrouw Anny Caron. Hij nam lange tijd de zorg voor haar voor zijn rekening. "De dood van zijn vrouw zette een domper op zijn leven maar stilaan was hij terug klaar om plannen te maken", klonk het. De zestiger was een geëngageerd man. In een ver verleden was hij nog gemeenteraadslid. Hij was ook de oprichter van KVG Bertem en stichtte ook een liefdadigheidsproject in Sri Lanka, de vzw Hulp Suhada-Homes. Samen met zijn vrouw maakte hij ettelijke reizen naar daar.

Grote steun

Dochter Ineke nam het laatste woord. "Dag papa, ik weet niet wat ik zeggen moet. Ik wil je bedanken voor alles wat je voor ons deed. Ik ben zo verloren. Ik voel me zo alles. Je bent nu bij ons mama, bij je schattie. Al je kleinkinderen missen je. Voor hen was je een god. Het verlies van mama was nog pril en nu ook jij nog. Je was en blijft onze grote steun. Ik hoop dat je rust vindt samen met mama." Omer overleed op 24 juni bij zijn thuis langs de Grauwe Steenberg in Bertem.


Een smeulende sigaret veroorzaakte een brand waardoor de rolstoelpatiënt geen schijn van kans had.