Bernard Demets (69) uit Lendelede, de oudste brandweerman van de hulpverleningszone Fluvia, zet een punt achter zijn carrière.
Volledig scherm
PREMIUM
Bernard Demets (69) uit Lendelede, de oudste brandweerman van de hulpverleningszone Fluvia, zet een punt achter zijn carrière. © Hans Verbeke

Bernard (69!) stopt als brandweerman: “Die keer in Acanthus voelden we ons de verrassingsact in een striptent”

LendeledeDe oudste brandweerman van de hulpverleningszone Fluvia (Kortrijk en omgeving) hangt zijn helm aan de haak. Bernard Demets is 69 en had er eigenlijk graag nog een jaar bij gedaan. “Mijn houdbaarheidsdatum is nog goed”, zegt de kwieke Lendeledenaar. “Maar anderzijds snap ik dat ergens een grens moet getrokken worden. Of ik het zal missen? Sowieso. Maar wel minder dan de wekelijkse frietjesmaaltijd met de hele familie die we door corona nu al anderhalf jaar moeten missen.”

 1. VUB trapt academiejaar af met traditionele Kick-off: “Het is hier een stuk aangenamer dan aan andere universiteiten”
  Etterbeek

  VUB trapt academie­jaar af met traditione­le Kick-off: “Het is hier een stuk aangenamer dan aan andere universi­tei­ten”

  Naar goede gewoonte zette de VUB het academiejaar in gang tijdens de Kick-off op de campus in Etterbeek. Met verschillende infostandjes en randanimaties wil de universiteit de studenten kennis laten maken met het studentengebeuren, zowel op als naast de campus. “Er is geen betere manier om de VUB en Brussel als studentenstad te leren kennen, dan door het glas te heffen met oude en nieuwe vrienden tijdens onze VUB Kick-off”, stelde de nieuwe rector, Jan Danckaert.
 2. Oude liftmotor wordt uit voetgangerstunnel gehaald tijdens renovatie: “Unieke kans om stukje geschiedenis van dichtbij te zien”
  ANTWERPEN

  Oude liftmotor wordt uit voetgan­gers­tun­nel gehaald tijdens renovatie: “Unieke kans om stukje geschiede­nis van dichtbij te zien”

  De renovatie van de lift van de Sint-Annatunnel - zeg gerust voetgangerstunnel - komt in een stroomversnelling. Van 10 tot 21 oktober vinden er ijsstraalwerken plaats - die heel wat geluidshinder met zich meebrengen - en 18 oktober verlaat de originele liftmotor het gebouw voor nazicht en controle. De lift zou ten vroegste eind dit jaar terug in werking treden.
 3. DJ Philip (52) start met ‘Goldskool’-fuiven: “Heimwee naar de feestjes zoals ze vroeger waren”
  Beveren

  DJ Philip (52) start met ‘Goldskool’-fui­ven: “Heimwee naar de feestjes zoals ze vroeger waren”

  Wie nog eens uit de bol wil gaan op muziek uit de jaren zeventig tot eind jaren negentig kan vanaf nu terecht op een reeks ‘Goldskool’-fuiven. Het initiatief komt van Philip Maes, al meer dan dertig jaar dj. “Ik mik vooral op leeftijdsgenoten die zich niet te oud voelen om af en toe nog eens te feesten en dansen”, legt hij uit. “En net voor deze doelgroep is er vandaag amper nog een aanbod.”