Woonzorgcentrum Ter Meere maakt gebruik van Fit-O-Meter voor week van valpreventie

Geert De Rycke

Het woonzorgcentrum Ter Meere in Overmere maakte vandaag gebruik van een Fit-O-Meter. Ze deden in het kader van de week van de valpreventie, die deze week plaatsvindt. 

De ergotherapeuten van het WZC hebben voor de gelegenheid een Fit-O-Meter gemaakt. Deze werd feestelijk geopend door het bestuur van het centrum. De bedoeling van de Fit-O-Meter is om de oudere bewoners in beweging te blijven houden en de spieren soepel te houden en in conditie. Het gaat om heel eenvoudige oefeningen zoals de armen strekken, door de benen gaan, enzovoort. 

Geert De Rycke

In totaal werden er 24 oefeningen gemaakt door het centrum die de bewoners vandaag mochten uitproberen om te zien hoe goed hun conditie nog was. De oudere bewoners genoten ook zichtbaar van de oefeningen en vinden het leuk dat ze ook op die manier in beweging kunnen blijven. Daarnaast was er ook een informatiehoekje over de valpreventie aanwezig. 

Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.