Woonzorgcentra en scholen: iedereen gek van De Ronde

In de basisschool Ten Berge hielden de leerlingen een fietsmarathon.
Geert De Rycke In de basisschool Ten Berge hielden de leerlingen een fietsmarathon.
Iedereen is gek van De Ronde. Nu de wielerwedstrijd door onze regio komt, wil iedereen wat doen dat in het teken staat van de doortocht van Vlaanderens mooiste.

In woonzorgcentrum Meulenbroek in Hamme willen ze de doortocht van De Ronde niet onopgemerkt laten voorbijgaan. De bewoners worden meteen aangespoord om zelf ook actief deel te nemen.


"We hebben hen uitgedaagd om samen evenveel kilometers te fietsen als de profrenners, de volle 260 kilometer", zegt Saskia Boone, directeur verzorginstelling bij het OCMW. "Het ergo-, animatie- en kinesistenteam zorgt voor een heel scala aan attributen zodat iedere bewoner naar eigen mogelijkheden kan fietsen." Als ze hun doel halen, krijgen alle bewoners een traktatie. (KDBB)


Ook in de Berlaarse school Ten Berge werd er gisteren intensief gefietst om zo Berlare als Dorp van de Ronde onder de aandacht te brengen.


De kleuters konden terecht op het nieuwe fietsparcours en de leerlingen van de lagere school namen het tegen elkaar op tijdens een fietsmarathon. "Per klas werd op de speelplaats een hometrainer voorzien. Leerlingen wisselden elkaar af en zo komen we op het einde van de dag te weten welke de snelste klas is", zegt directeur Steven Ghys. "Hiermee willen we tonen dat we een sportieve school zijn die onze gemeente een warm hart toedraagt." (KDBB)

In het woonzorgcentrum Meulenbroek hielden de bewoners een fietsmarathon.
Geert De Rycke In het woonzorgcentrum Meulenbroek hielden de bewoners een fietsmarathon.