Wim Arbijn (sp.a) opnieuw schepen

Wim Arbijn.
Foto KOS Wim Arbijn.
Wim Arbijn (sp.a) is sinds 1 januari opnieuw schepen. Hij neemt de bevoegdheden Mobiliteit, Gelijke Kansen, Ontwikkelingssamenwerking, ICT, Milieu en Landbouw voor zijn rekening.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 behaalde Open Vld een absolute meerderheid. Toch kozen de liberalen ervoor om opnieuw in zee te gaan met sp.a. "Door toch een coalitie te vormen, willen we ons draagvlak vergroten", zei burgemeester Katja Gabriëls (Open Vld). "Wim Arbijn zal een halve legislatuur schepen zijn."


De tweede helft van de legislatuur startte op 1 januari. Wim Arbijn (sp.a) volgt sinds die dag schepen Carine Meyers (Open Vld) op. Zij volgde vorig jaar René Kets (Open Vld) op, die een jaar vroeger dan voorzien stopte als schepen.


Wim Arbijn was al schepen van 2006 tot 2012. Ook toen had hij de bevoegdheden Milieu, Informatica, Verkeer en Mobiliteit. Arbijn verdween even van het politieke toneel, maar hij bleef wel actief, binnen zijn eigen partij en in de gemeenteraad. Hij leidde de gemeenteraden als voorzitter in 2013 en 2014. Die taak werd vorig jaar overgenomen door Karel De Gucht (Open Vld). (KDBB)