Vrachtwagen rijdt zich vast in zachte berm Baron Tibbautstraat

De vrachtwagen zat helemaal vast in de modder.
Foto De Rycke De vrachtwagen zat helemaal vast in de modder.
Een vrachtwagenchauffeur heeft zich gisterennamiddag vastgereden in de zachte berm in de Baron Tibbautstraat. Voor de buurtbewoners is het de zoveelste bevestiging dat de zachte bermen problemen veroorzaken.

Het ongeval gebeurde in de Baron Tibbautstraat op de grens met Kalken. De vrachtwagenchauffeur reed in de richting van Berlare toen hij moest uitwijken voor een auto die uit de tegenovergestelde richting kwam. De chauffeur week uit en kwam met zijn vrachtwagen vol gerst in de zachte berm terecht. De vrachtwagen zakte bijna een halve meter in de grond en helde over naar het fietspad.

Hijskraan

"Normaal kom ik hier nooit, maar omdat er op de E17 in Lokeren veel file stond, ben ik langs binnen gereden", aldus chauffeur Geert Debergh. "Het is niet normaal hoe diep je wegzakt in deze bermen." Een collega kwam ter plaatse en probeerde de vrachtwagen uit de modder te trekken, maar dit mislukte. Er kwam een hijskraan aan te pas om de vrachtwagen opnieuw op de rijbaan te krijgen. Daarvoor werd de weg enkele uren afgesloten voor verkeer.


Voor de buurtbewoners is het de zoveelste bevestiging dat de zachte bermen problemen veroorzaken. "Bijna dagelijks rijdt een wagen, vrachtwagen of tractor zich vast in de bermen," aldus Kenny Van Hecke. "Vroeger was dit gewoon een parking. Deze zachte bermen moeten nu als buffer dienen voor het fietspad, maar veroorzaken alleen maar problemen." De omwonenden zijn een petitie gestart tegen de zachte bermen. In enkele dagen tijd werden al 300 handtekeningen verzameld. (KBD)