Vernieuwd Boerenkrijgpark nog niet officieel open, maar nu al vandalisme vastgesteld

Geert De Rycke
Het Boerenkrijgpark in Overmere opent officieel pas op 2 juni, maar maandag heeft burgemeester Katja Gabriëls al moeten vaststellen dat er vandalisme werd gepleegd in het vernieuwde park. Enkele bankjes werden onder meer beschreven met alcoholstift. “Wij rekenen vooral op de sociale controle van iedereen die in het vernieuwde park rondloopt dat ze alles proper en heel laten. Het is een prachtig park en dat willen we zo houden”, aldus Gabriëls. 

Het bibliotheekhuisje vernield, zinnen op de nieuwe banken achtergelaten, sporen van bromfietsen getrokken in het nieuwe gras: het zijn maar enkele dingen die maandag opgemerkt werden in het park achter het oude gemeentehuis in Overmere. Maandenlang werd er gewerkt om de site moderner en aantrekkelijker te maken, maar nu al zijn er enkele vandalen die wat beschadigingen hebben aangebracht. “Wij vinden het natuurlijk bijzonder jammer dat dit is gebeurd", zegt Gabriëls. 

Het vernieuwde park zal niet afgesloten worden, en vaste camera’s komen er ook waarschijnlijk niet. “Wel zullen we regelmatig werken met mobiele camera’s die niet zichtbaar zijn en er op onverwachte momenten zullen staan. Verder rekenen we ook gewoon op het gezond verstand en het respect voor de infrastructuur.” Op 2 juni zal de gemeente het hele park feestelijk openen en voorstellen. “Wij zijn heel tevreden met het resultaat, en we hopen hier lang geniet van te kunnen hebben", klinkt het. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.