Verdachten poging diefstal met geweld in Overmere opgepakt aan Duitse grens en aangehouden

Geert De Rycke
Een 22-jarige vrouw en een 24-jarige man, met de Roemeense nationaliteit, zijn in de buurt van de Duitse grens opgepakt nadat ze op 8 januari van dit jaar een 72-jarige vrouw probeerden te overvallen met een list. De daders werden betrapt en gingen op de vlucht met een auto, maar een ANPR-camera verraadde hun locatie, waardoor ze onderschept konden worden. 

De feiten dateren van vorige week woensdag in de Molenstraat in Overmere. Een jonge vrouw belde aan de voordeur bij een 72-jarige dame. Ze vroeg of ze haar water mocht vullen en kon zo de woning betreden. Haar mannelijke mededader slaagde er zo ook in het pand te betreden. 

Een 58-jarig familielid van de dame was getuige van de feiten en kwam tussenbeide om de personen uit de woning te zetten. Hij werd evenwel met geweld overmeesterd en raakte gewond. Beide verdachten konden ontkomen met hun geparkeerd voertuig vlakbij. Een uitgebreide zoektocht door de politie leverde toen niets op. 

De wagen werd geseind en twee dagen geleden opgemerkt door een ANPR camera aan de Duitse grens. De federale politie van Luik kon het voertuig onderscheppen en drie inzittenden werden gearresteerd. Onder hen waren ook de twee daders van de overval. Een andere 24-jarige vrouw stond ook geseind voor andere feiten en werd opgepakt. De twee daders werden voor de onderzoeksrechter geleid. Die besliste om beide personen aan te houden en liet hen naar de gevangenis brengen.