Sp.a-Groen ijvert voor kindvriendelijk label voor Berlare

RV
Oppositiepartij sp.a-groen ijvert voor een kindvriendelijk Berlare. Naast het fairtrade-label en het SAVE-label dat de gemeente al heeft, wil de partij nu ook dat ze het kindvriendelijk label aannemen. “We kunnen kinderen niet genoeg koesteren", zegt Cindy Roelandt. 

“Ondanks alles zijn er kinderen op de wereld die het niet goed hebben. We kunnen als gemeenschap en als gemeente daarom zeker een statement maken door dit label van kindvriendelijke gemeente te behalen", klinkt het. Dit label zet kinderen en hun toekomst en rechten voorop, en dat is belangrijk. Bij alle beslissingen van de gemeente moet er rekening gehouden worden met het belang van het kind. “De kinderen en jongeren hier moeten zich gehoord voelen”, gaat Roelandt verder. “Er zijn zeker al stappen genomen met de opstart van het huis van het kind, maar er kunnen nog volgende stappen worden gezet", zegt fractievoorzitter Bruno Verbeken. 

Dendermonde, Temse en Wetteren zijn enkele gemeenten die dit label al dragen, de partij hoopt nu dat ook in Berlare hier gehoor aan wordt gegeven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.