Ria ontvangt gasten in kersthuis tijdens 'Komen Eten'

Ria Jacobs en haar man Freddy Garré voor hun kersthuis.
Foto Geert De Rycke Ria Jacobs en haar man Freddy Garré voor hun kersthuis.
Ria Jacobs uit Overmere is volgende week te zien in de kerstspecial van het VIER-programma 'Komen Eten'. Meteen een mooie kans om haar kersthuisje met 60.000 lampjes te tonen aan Vlaanderen.

Ria Jacobs (43) heeft samen met echtgenoot Freddy Garré voor de 21ste keer hun huis versierd met kerstlampjes. Maar liefst 60.000 lichtjes fonkelen er in de Pastoor Pennestraat. "De programmamakers van 'Komen Eten' kwamen enkele sfeerbeelden maken van ons huis. Daarop vroegen ze om deel te nemen aan het programma. Maar dat zag ik helemaal niet zitten", vertelt Ria. "Tot we naar een optreden van zanger Christoff gingen kijken. Vorig jaar kwam hij nog langs in ons kersthuisje. Het was hij die me overtuigd heeft om toch deel te nemen aan het programma."


Ria en Freddy wilden alle lampjes opgehangen hebben voordat de opnames bij hen thuis startten. "Daar kwam dan nog bij dat ik een heel menu moest voorbereiden. Gelukkig kom ik als één van de laatste aan bod", zegt Ria.

Hectisch

"Het werd een hectische week. Enkele vrienden werden opgetrommeld om te komen helpen en mijn zus kwam binnen nog wat kerstversiering hangen. De dag van de opnames werd hier gefilmd van 10 uur 's ochtends tot 2 uur 's nachts. Dan hebben we opgeruimd tot drie uur en 's ochtends om vijf uur waren we alweer uit de veren", zegt Ria die ook nog voltijds werkt als onthaalmoeder. "Maar het was een fantastische ervaring", aldus de dame die vanaf maandag om 20.10 uur te zien is in 'Komen Eten' op VIER. (KDBB)