Politiezone geeft pas maanden later bericht vrij over man die zich voordoet als vertegenwoordiger en zo meer dan 20 mensen oplichtte

Geert De Rycke
De politiezone Berlare/Zele heeft woensdag op hun Facebookpagina een bericht geplaatst over een oplichter die al sinds augustus in de cel zit. De man deed zich voor als een vertegenwoordiger en kon zo verschillende mensen oplichten. De oplichter sloeg ook meermaals toe in Berlare. De politiezone voerde in samenwerking met andere zones onderzoek, wat leidde tot de arrestatie van de man. 

Het parket had nog nooit eerder gecommuniceerd over de zaak waarin een 26-jarige uit Wachtebeke zich uitgaf als een elektriciteitsleverancier. De man belde bij zijn slachtoffers aan en won hun vertrouwen. Terwijl ze even afgeleid waren, kon hij ze bestelen. Hij pleegde maar liefst 30 feiten, waarvan hij er 25 heeft bekend. De man sloeg vooral toe in West- en Oost-Vlaanderen, en kon na doorgedreven onderzoek van ondermeer de politiezone Berlare/Zele geïdentificeerd worden. De man kon begin augustus van dit jaar gearresteerd worden, een week later werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Sindsdien zit hij in voorhechtenis.

“De reden waarom er nu pas over gecommuniceerd wordt, is omdat het onderzoek nu volledig is afgerond”, vertelt Johan De Bruycker van politiezone Berlare/Zele. “Het ging over grenzen heen, waardoor het een tijdje duurde. Maar nu kregen we toch groen licht.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.