Panta Rhei Overmere waagt zich aan Vlaamse farce

De toneelvereniging tijdens een repetitie bij een van hun vorige toneelstukken.
Foto Geert De Rycke De toneelvereniging tijdens een repetitie bij een van hun vorige toneelstukken.

Toneelvereniging Panta Rhei uit Overmere brengt in november nieuwe voorstellingen van 'Heldendeugd', een theatertekst van Pjeroo Roobjee. Er zijn vier voorstellingen die doorgaan in de feestzaal in Overmere op de Burgemeester De Lausnaystraat. 

Heldendeugd is een tekst uit het jaar 1989 van Vlaming Pjeroo Roobjee. De schrijver fileert heerlijk komisch en cynisch het gezin Hoste dat – aanvankelijk lichtelijk overstuur gebracht door het sneuvelen van hun zoon Eduard in de Eerste Wereldoorlog – algauw wordt verteerd door de meest smakeloze ambities die door het overlijden van hun zoon kunnen worden gerealiseerd. Tot bij de Hostes een onbekende roet in het eten gooit.

Voor regisseur Bob Pieters is 'Heldendeugd' een familiefarce. "Het richt het vergrootglas op de kleine kantjes van de mensen, schuifelend over de scherven van de Eerste Wereldoorlog", aldus Bob. "De situaties en dialogen doen 'pijn', maar net daarom kan je er maar beter hard om lachen en dat is wat we willen bereiken", klinkt het. 

'Heldendeugd' gaat door op 9,10, 16 en 17 november telkens om 20.00 uur. Tickets kosten negen euro, als je een maaltijdsoep voor de voorstelling wilt betaal je 20 euro. Je kan tickets reserveren via www.pantarhei-joker.be, de Berlare App, of via 0474 68 32 55.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.