Nieuwe fotoclub in Berlare mag meteen project uitvoeren voor gemeente

Op zoek naar nieuwe leden met foto’s van vroeger, nu en de nabije toekomst.

Ivan Elegast is op zoek naar leden voor zijn fotoclub en het kennismakingsproject
Geert De Rycke Ivan Elegast is op zoek naar leden voor zijn fotoclub en het kennismakingsproject
In Berlare is sinds 1 april een nieuwe foto- en videoclub opgericht. De initiatiefnemer was Ivan Elegast uit Berlare, die al jarenlang met fotografie bezig is. De nieuwe fotoclub kon meteen rekenen op een samenwerking met de gemeente en start met het project ‘Groot Berlare’. Dit project zal foto’s in een videoreportage met uitleg maken en die worden daarna getoond aan alle inwoners van Berlare. “Wij zijn hiervoor nog op zoek naar mensen die foto’s willen trekken en foto’s hebben van vroeger", aldus Ivan. 

Ivan zelf was vroeger ook altijd al met fotografie bezig. Hij deed toen natuurfotografie in België en zat ook altijd in een fotoclub. “Het verliep daar niet zoals het hoorde, dus startte ik zelf een project op en maakte ik zelf een fotoclub samen met nog enkele andere personen", zegt Ivan. Na een gesprek met de burgemeester en enkele schepenen kreeg Ivan meteen de kans een leuk project te maken. “Voor ons project ‘Groot Berlare’ zijn we op zoek naar foto’s van Berlare, Uitbergen, Overmere en het Donkmeer", zegt Ivan. “Dit gaat zowel om foto’s van vroeger, nu als de nabije toekomst.” 

Hiervoor wil de club ook een oproep doen naar fotografen die zich kunnen aansluiten bij de club. Op dit moment zijn er elf leden, maar aanvulling is zeker meer dan welkom. “Wij zullen hen begeleiden waar nodig. Wij willen hen laten bijdragen tot dit project. Het is ook een kennismakingsproject om ons als nieuwe club in de verf te zetten", zegt Ivan. “Ook personen die graag met video werken, teksten schrijven en of muziek maken zijn meer dan welkom op het project voor de gemeente tot een goede einde te kunnen brengen", klinkt het. 

Binnen een jaar zal het project dan voorgesteld worden in het cultureel centrum De Stroming in Berlare. “Iedere inwoner van Berlare die interesse heeft zal hierop worden uitgenodigd”, besluit Ivan. “Wie wil aansluiten bij onze club kan altijd contact opnemen met mij", klinkt het. Dat doe je via ivanelegast@gmail.com of 0478 68 52 49. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.