Man krijgt 6 jaar cel in beroep voor poging doodslag en carjacking

Aan rouwcentrum De Roos in de Kruisstraat in Overmere werd de wagen na een achtervolging klemgereden. Daarbij werd er zowel door de politie als de twee verdachten geschoten.
Copyright : Geert De Rycke Aan rouwcentrum De Roos in de Kruisstraat in Overmere werd de wagen na een achtervolging klemgereden. Daarbij werd er zowel door de politie als de twee verdachten geschoten.
In het Gentse hof van beroep heeft Yacine B. uit Berlare een celstraf van 6 jaar gekregen voor poging doodslag, een bevestiging van straf. De man die geseind stond voor een moordzaak in Frankrijk, reed een gendarme aan terwijl hij vluchtte. 

Yacine B. uit Berlare werd in Frankrijk gezocht voor een moordzaak. De gendarmes waren de man op het spoor, en op 31 oktober 2016 konden ze hem lokaliseren. B. kon echter vluchten door in zijn BMW springen, en reed daarbij één van de agenten aan. Er werden schoten gelost aan beide kanten, maar B. stopte niet. Bij de schietpartij in de Kruisstraat in Overmere raakte wel een 72-jarige vrouw gewond, ze werd geraakt door een verdwaalde kogel.

Na uit Frankrijk gevlucht te zijn, stopte B. in Destelbergen, waar hij een andere wagen had gecarjackt. In Laarne probeert hij hetzelfde, maar de vrouw achter het stuur wou haar sleutels niet afgeven. De man kon toch ontkomen, en werd pas in 2017 opgepakt.

In eerste aanleg kreeg de man 6 jaar cel. Zijn advocaat vroeg in beroep een lichtere straf. “Hij had enkel de intentie om te vluchten, maar gebruikte geen geweld bij de carjacking.” De procureur-generaal vroeg de bevestiging. De beklaagde was niet aanwezig op de zitting, hij zit in de gevangenis in Frankrijk. Er werd wel een onmiddellijke aanhouding gevorderd in het hof.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.