Kurt Lotigiers neemt clip op aan Nieuwdonk

Kurt Lotigiers en Tailina Seery op het strand van de Nieuwdonk.
Foto Kos/Dick Verhaeghe Kurt Lotigiers en Tailina Seery op het strand van de Nieuwdonk.
Zanger Kurt Lotigiers - de broer van Helmut Lotti - heeft de video voor zijn nieuwe singel opgenomen aan de Nieuwdonk in Berlare. De zanger woont in Berlare en vond dat de ideale locatie voor 'Zwoele, hete zomer'.

"Mijn vorige clips zijn allemaal opgenomen aan onze kust, maar ik wilde eens wat anders", aldus Lotigiers (42). "Ik woon intussen vijf jaar in Berlare. Ik kwam hier wonen omdat je hier zo veel natuur vindt en omdat het hier zo mooi is. Een betere locatie dan de Nieuwdonk was er niet. Het ligt centraal in Vlaanderen, zodat het ook voor de mensen van de crew niet te ver rijden was. We mochten de boot van mijn buurman gebruiken."


Finaliste Miss Coast Belgium, Tailina Seery, speelt samen met Lotigiers de hoofdrol in de clip. "Ze deed het graag", gaat hij verder. "Het waren ontspannende opnames op het strand van de Nieuwdonk, op het Donkmeer en in Le Beach House."


Kurt Lotigiers werd bekend toen hij in 2004 deelnam aan de selecties voor Eurosong. Door de jaren heen scoorde hij bescheiden hits, onder meer met een cover van streekgenoot Wim Ravell 'Annelies'. Fonny De Wulf schreef de tekst en muziek voor 'Zwoele, hete zomer'. De nieuwe single is te koop op alle muziekwebsites.


Het filmpje is te vinden op YouTube onder 'Zwoele, hete zomer - Kurt Lotigiers'. Info: www.kurtlotigiers.be (KDBB)