Kleuters leren circustechnieken tijdens sportkamp

Naast sport is er ook tijd om te knutselen.
Copyright : Geert De Rycke Naast sport is er ook tijd om te knutselen.

45 kleuters leven zich deze week uit tijdens het circussportkamp in de sporthal van Overmere. De gemeentelijke sportdienst organiseert deze zomer zes sportkampen, zowel voor kleuters als voor kinderen uit de basisschool.


"De kleutersportkampen waren op één dag al volzet en ook de kampen voor lagere-schoolkinderen liepen vlot vol", zegt Davy Rasschaert van de sportdienst. "We zorgen elke week voor een ander thema, met aangepast spelmateriaal en als dat kan ook met leuke verkleedkleren. Voornamelijk kampen als het Disneykamp lenen zich daar goed toe." De kleuters zelf genieten van het spelaanbod. "We spelen elke dag andere spelletjes. Soms knutselen we, soms sporten we en soms doen we gewoon andere leuke dingen. Bovendien zijn hier steeds veel leuke kindjes", klinkt het bij de deelnemers.


De sportkampen voor kleuters duren steeds een hele voormiddag, daarna gaan de kinderen naar huis. "Tegen de laatste speldag op vrijdag kennen de kinderen de kampdans en dan doen we die allemaal nog eens samen."


Komende weken staat er onder andere ook een avonturenkamp op het programma. Dan trekken de jonge avonturiers naar de Nieuwdonk. Meer informatie over de gemeentelijke sportkampen is te vinden op de gemeentelijke website. (KDBB)

De kinderen amuseren zich met de hoela hoep.
Copyright : Geert De Rycke De kinderen amuseren zich met de hoela hoep.