Karton vat vuur naast hele reeks gasflessen aan tankstation, snelle ingreep brandweer kan erger voorkomen

De brandweer koelde de gasflessen af.
Koen Baten De brandweer koelde de gasflessen af.
Op de Dendermondse Steenweg in Berlare is deze avond een korte brand uitgebroken aan het Total tankstation. De brand ontstond buiten aan het gebouw waar een hele hoop karton lag opgestapeld. “Dat karton vatte om een nog onbekende reden vuur", zegt brandweerofficier Paul De Wilde

Vlak naast de brandhaard stonden heel wat lege en gevulde flessen gas opgeslagen aan het tankstation. Door de vlammen raakten enkele gasflessen al stevig opgewarmd. “De bewoners hebben zelf vier poederblussers leeggespoten op de brand en op de gasflessen", klinkt het. “Onze brandweerlui hebben dankzij een snelle interventie en het afkoelen van de flessen veel erger kunnen vermijden", vult officier De Wilde aan. 

Ook de omheining werd nat gespoten.
Koen Baten Ook de omheining werd nat gespoten.

Enkele van de flessen werden even naar de straat gebracht om daar verder af te koelen. Ook het tuinhek en de omgeving werd voldoende nat gespoten om er voor te zorgen dat alles goed afgekoeld was. Bij de brand raakte niemand gewond en bleef de schade beperkt. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.