Judoclub organiseert benefiet voor judoka Saartje (9), die leukemie heeft

De benefiet vindt plaats op zaterdag 7 december in de festivalhal in Berlare.
Geert De Rycke De benefiet vindt plaats op zaterdag 7 december in de festivalhal in Berlare.
Judoclub Kumiuchi uit Berlare organiseert op 7 december een benefiet voor één van hun leden. De 9-jarige Saartje kreeg deze zomer hard nieuws: ze heeft leukemie. Sindsdien kan Saartje niet meer aan judo doen. Ze kijkt aan tegen een herstelperiode van ongeveer twee jaar. “Wij willen haar en haar familie een hart onder de riem te steken”, klinkt het bij de judoclub.

Al drie jaar lang is Saartje lid van de judoclub. Tot deze zomer dus het slechte nieuws kwam dat ze een lange tijd geen judo meer zal kunnen doen. Saartje kreeg de diagnose leukemie, en verblijft daarom regelmatig in het ziekenhuis in Gent waar ze behandeld wordt. “Toen wij het nieuws te horen kregen, waren wij ook enorm geschrokke. Saartje is altijd enthousiast, ze barst van het talent en ze ging er vol voor op tornooien”, klinkt het.

De voetbalclub in Kalken waar de broers van Saartje voetballen hebben meteen ‘Team Saartje’ opgericht en hield al een benefiet. “Ook onze club speelde onmiddellijk met het idee om iets te organiseren om de familie en Saartje een hart onder de riem te steken”, zegt Elke.

Jump 4 Saartje

Saartje zelf denkt geregeld aan de judoclub. “Af en toe stuurt ze een berichtje en dat is heel leuk”, klinkt het.

De benefiet op 7 december gaat door in de festivalhal in Berlare. Onder de titel ‘Jump 4 Saartje’ organiseren ze een springkastelenfestival voor kinderen tot en met 12 jaar. “Er zullen ook pannenkoeken en hotdogs zijn. De inkom voor de springkastelen bedraagt vijf euro, en gaat integraal naar Saartje en haar familie.”

Wat er met het ingezamelde geld gebeurt, mag de familie zelf kiezen. “Willen ze het aan het ziekenhuis schenken, aan een leuke reis naar Disneyland als ze genezen is, dat maakt niet uit. We willen met de benefiet vooral laten zien dat we aan haar denken”, besluit Elke.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.