Jongere generatie neemt organisatie Sint-Annakermis op zich

Geert De Rycke
Dit weekend vindt in Berlare opnieuw een editie van Sint-Annakermis plaats. Al sinds jaar en dag is de kermis een hoogtepunt voor de buurt en lokt het heel wat volk. Dit jaar heeft een jong team van negen enthousiastelingen de organisatie op zich genomen, nadat de oudere generatie besloten had er mee op te houden. “Op zaterdag organiseren we ook voor het eerst een fuif waar iedereen meer dan welkom is”, zegt Benjamin De Winter. 

De Sint-Annakermis start op zaterdagavond en gaat door tot maandagavond met tal van activiteiten en gezelligheid voor de hele buurt. Jarenlang was de organisatie in handen van een groep vrienden uit de wijk, maar de oude garde besliste vorig jaar om er mee te stoppen. De jongere generatie besliste daarom om de organisatie over te nemen en is klaar om dit weekend de eerste editie te beleven. “We vonden het jammer dat de kermis, die zoveel buren samen op de been brengt, zou wegvallen”, zegt Benjamin De Winter. 

Grote fuif

Het nieuwe team zorgt ook voor enkele kleine aanpassingen. Zo organiseren ze op zaterdag voor het eerst een grote fuif in een partytent aan het plein. “Het wordt afwachten of dit zal aanslaan, maar het leek ons een leuke extra om te organiseren”, vertelt Joke De Nul, ook één van de initiatiefnemers. Voor de muziek kunnen ze rekenen op lokaal talent DJ Benny. Ze willen de kermis de komende jaren ook terug wat hipper maken. “We voorzien een cocktailbar, zomerbar enzovoort”, gaat Joke verder. 

Voor de rest blijft het programma grotendeels hetzelfde, omdat het een succesformule was. “Op zondag organiseren we ook ons mosselfestijn, waar nog altijd volk welkom is om naartoe te komen”, aldus Benjamin. “Op maandag sluiten we traditiegetrouw terug af met het vuurwerk, dat dit jaar ook diervriendelijk zal zijn.” 

Toekomstplannen

De groep vrienden die de organisatie over nam, wil het eerste jaar bekijken hoe het gaat en heeft voor de toekomst ook heel wat plannen. “We bekijken eerst dit jaar en dan kunnen we naar volgend jaar toe nog enkele aanpassingen doen. Wat die plannen zijn, willen we voorlopig nog niet prijs geven”, klinkt het. 

De negen inititiatiefnemers willen ook de oude groep bedanken die zich jaar in jaar uit hebben ingezet voor de kermis. “Wij zijn enorm dankbaar voor wat ze achtergelaten hebben en wat ze al die jaren gedaan hebben. Het brengt mensen samen en dat willen wij verderzetten. Het zou enorm jammer zijn als dit alles zou verdwijnen. Dus hopen wij dat we toch nog vele jaren kunnen verder doen”, besluiten Benjamin en Joke. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.