Internationale teams en gezelligheid tijdens rugbytornooi BrigandZe Beach

Rugbyclub BrigandZe is al begonnen met trainen voor de wedstrijden op het zand.
Foto Geert De Rycke Rugbyclub BrigandZe is al begonnen met trainen voor de wedstrijden op het zand.
Rugbyclub BrigandZe mag dit weekend 34 rugbyteams uit vier verschillende landen verwelkomen tijdens BrigandZe Beach aan de Nieuwdonk. "BrigandZe Beach staat voor sport, maar minstens evengoed voor plezier", zegt Hans De Bie.

Op het strand van de Nieuwdonk werden intussen twee rugbyterreinen aangelegd. 34 ploegen komen dit weekend aan bod op die terreinen. "Twee dagen lang worden er onophoudelijk matchen gespeeld op de terreinen in het strandzand. Het is een heel andere manier van spelen dan bij gewone rugby. Het zand maakt het spel net iets zwaarder", zegt Hans De Bie van rugbyclub BrigandZe Berlare/Zele.


"Iedereen is zowel zaterdag als zondag welkom om de Belgische en de buitenlandse teams aan te moedigen en ook om kennis te maken met de sport. Zaterdag om 13.30 uur plannen we een initiatie voor iedereen die zin heeft om even mee te doen, vooraf inschrijven is niet nodig."


Maar BrigandZe Beach is meer dan rugby. "Het sociaal programma is minstens even belangrijk. Tijdens de spelen kan iedereen er terecht. Het weekend gaat alvast goed van start met een pop-up café aan de Festivalhal vrijdagavond dat openstaat voor spelers en voor niet-spelers", zegt De Bie. Het tornooi zelf is volzet maar wie zin heeft om volgend jaar deel te nemen, kan een kijkje nemen op Facebook: 'BrigandZe Beach 2017'. (KDBB)