Geslaagde opening van Kersthuisje, maar ook verslagenheid na eerste keer vandalisme in 25 jaar

Het kersthuisje opende gisteren voor het eerst zijn deuren. Gerry en Ria waren wel geraakt door het vandalisme.
Geert De Rycke Het kersthuisje opende gisteren voor het eerst zijn deuren. Gerry en Ria waren wel geraakt door het vandalisme.
Het Kersthuisje in de Pastoor Pennestraat in Overmere heeft dit weekend officieel zijn deuren geopend. Het 25ste jubileumjaar moet er een worden om nooit te vergeten en werd vorige week al stevig gevierd met een schlagerfestival. Ook zaterdagavond kwam er al heel wat volk de opening bijwonen, al was het ook een beetje in mineur. “Vandalen hebben 400 lampjes vernield en op straat gegooid, het is de eerste keer in 25 jaar dat dit ons overkomt", zegt Ria Jacobs.

Gerry en Ria waren met verstomming verslagen toen ze het vandalisme opmerkten aan hun woning waar ze de laatste weken zo hard aan hebben gewerkt. De openingsavond zaterdag was er daardoor een die een beetje in mineur verliep, maar het koppel wil zich niet laten kennen. “De reacties die we zaterdag kregen waren opnieuw overweldigend en daarvoor doen we het, dat kan niemand stuk krijgen", klinkt het. 

De lampjes werden gewoon op straat gegooid.
Geert De Rycke De lampjes werden gewoon op straat gegooid.

Dit jaar zal het huis dus 400 lampjes minder tellen die niet meer gerepareerd kunnen worden. “Daar is geen beginnen aan. Het kost ons te veel werk om dit nog klaar te krijgen. Het is natuurlijk bijzonder jammer want wij hebben hier zoveel weken hard voor gewerkt", klinkt het. Het is de eerste keer in hun 25-jarig bestaan dat het koppel te maken krijgt met vandalisme. Wie de daders zijn is nog onbekend. “We hebben er deze nacht slecht van geslapen”, geeft Ria toe. “We vinden het bijzonder jammer en dit speelt wel in onze gedachten, maar opgeven willen we uiteraard niet doen.” 

Geert De Rycke

De openingsavond lokte opnieuw heel wat volk, waardoor het meteen op de koppen lopen was. Er werden kleine optredens gehouden en iedereen was bijzonder tevreden. “Wij zijn opnieuw zeer goed van start gegaan en hopen dit verder door te trekken", klinkt het.  Nog tot begin volgend jaar kan je in het kersthuis terecht. 

Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.