Genieten en feesten aan Nieuwdonk

DUO GEEFT CAFETARIA MAKE-OVER EN HERSTELT FEESTZAAL IN ERE

Stijn Lambrecht en Joeri Walraed in de cafetaria aan Nieuwdonk.
Foto Geert De Rycke Stijn Lambrecht en Joeri Walraed in de cafetaria aan Nieuwdonk.
De cafetaria aan de Nieuwdonk in Berlare krijgt volgend voorjaar twee nieuwe uitbaters. Stijn Lambrecht en Joeri Walraed willen er een plaats van maken waar het gezellig vertoeven is. "En we herstellen de feestzaal in ere", zeggen Stijn en Joeri.

De cafetaria aan de Nieuwdonk krijgt een nieuw elan: twee nieuwe uitbaters en een nieuwe naam. 'De Zonnevallei', zoals de cafetaria zal heten, verwijst naar de zon en het water aan het meer, maar heeft ook een stukje geschiedenis in zich. "Vroeger werd de streek tussen Rupelmonde en Gent de Vlaamse Vallei genoemd. De cafetaria en de Nieuwdonk liggen pal in het midden", leggen Joeri en Stijn uit.

Ook inwoners

Het duo wil de zaak na jaren weer laten opleven. "We willen de feestzaal in ere herstellen en er feesten, recepties en vergaderingen van lokale verenigingen laten doorgaan", zegt Stijn.

Terras

Ook het terras en de cafetaria zelf willen ze een upgrade geven. "De cafetaria moet gezellig en eigentijds worden. Het menu oogt trendy met leuke gerechten, maar alles blijft betaalbaar. Jong en oud moeten hier terecht kunnen, zowel in de ochtend als later op de dag. We willen ook graag meer inwoners van Berlare zelf naar hier lokken."


Joeri en Stijn zijn van plan samen te werken met lokale ondernemers. "We hebben nog niemand concreet gesproken, maar dit staat zeker op het programma."


Het duo is nu volop bezig met alles in orde te zetten. Ze plannen de zaak te openen in maart. "Alles moet tot in de puntjes klaar zijn zodat we meteen perfect kunnen starten", besluiten de twee heren. In januari 2018 worden wel al een website en een facebookpagina opgestart om de nodige info te verschaffen. Deze kan je vinden via www.dezonnevallei.be of via facebook op De Zonnevallei.