Gemeentebestuur wil weten hoe gezond de straten zijn en neemt donderdag deel aan ‘straatvinken’

Het schepencollege zal donderdag ook deelnemen om het verkeer in de straten te tellen.
RV Het schepencollege zal donderdag ook deelnemen om het verkeer in de straten te tellen.
Het gemeentebestuur van Berlare doet donderdag mee met de actie ‘straatvinken’. Deze actie is een jaarlijks telmoment om te zien hoeveel verkeer er door de straten rijdt en hoe gezond de straat is. Dat gebeurt via een app op de smartphone of via een papieren telformulier. “Wij willen alle bewoners uit Berlare donderdag oproepen om deel te nemen aan dit project”, zegt schepen van Mobiliteit Carine Meyers (Open Vld). 

De bedoeling van de actie is om gedurende een uur lang al het verkeer te tellen dat door de straat in kwestie rijdt. “Dit gaat om fietsers, voetgangers en auto’s”, aldus mobiliteitsschepen Carine Meyers (open Vld). “Wij hopen dat er heel wat bewoners in onze gemeente willen deelnemen, zodat we een zicht krijgen op de gezondheid van onze straten.” Na de telling zullen de resultaten onderworpen worden aan een analyse. 

De telling gaat door donderdag 16 mei tussen 17 en 18 uur. Via www.straatvinken.be kan je het telformulier vinden of meer informatie over de app verkrijgen, alsook de uitleg over hoe je donderdag kan meetellen. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny De Geest

  Kamershoek , de weg tussen Zele en Berlare zeer druk op spits uren en ze rijden veel te snel.

 • marc de clercq

  Drukste in berlare de brugstraat Als ze dat zelf niet weten waarom een telling doen zijn die dom of wat

 • Mieke Braeckman

  Het dorp van Overmere ( burg de Lausnaystraat, Fortstraat , Kruisstraat) is ook druk , maar het vooral de snelheid die moet aangepakt worden, meer flitsen en beboeten , enkel daarmee zullen ze het leren om zich aan de opgelegde snelheid te houden!

 • Nico Vereecken

  Drukste straat is de Veerstraat in Uitbergen!