Gemeente stopt samenwerking met vzw voor zwerfkattenproject

Cindy betreurt de stopzetting met de gemeente.
Geert De Rycke Cindy betreurt de stopzetting met de gemeente.
De gemeente Berlare werkt niet langer samen met vzw Wheels for Animals aan het zwerfkattenproject. De gemeente zet de samenwerking stop, omdat er verschillende afspraken niet werden nagekomen. “De samenwerking verliep niet altijd even vlot, maar we betreuren toch deze beslissing”, zegt Cindy Van de Winckel van vzw Wheels for Animals. 

De gemeente werkte sinds 2016 samen met de vzw Wheels for Animals aan het zwerfkattenproject, maar die samenwerking wordt nu dus stopgezet. De vzw erkent dat er een en ander misliep, maar betreurt deze beslissing. “Omwille van communicatieproblemen, het ontbreken van een vaste procedure en enkele personeelswissels bij Wheels for Animals verliep de samenwerking niet altijd even vlot”, vertelt Cindy Van de Winckel. “Maar wij hebben altijd goed werk geleverd, en moesten heel wat vrijwilligers inzetten voor dit project.”

De gemeente kiest er nu voor om samen met vzw RATO het project verder te zetten. De kosten zullen voor de gemeente ook verdubbelen, naar ongeveer 4.000 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.