Derde inbraak op week tijd in horecazaak in Berlare

De uitbaters van de FoRest-Bar merkten dinsdagmiddag op dat er was ingebroken. Het is al de derde keer op een week tijd dat er inbrekers over de vloer komen in een Berlaarse horecazaak.
RV De uitbaters van de FoRest-Bar merkten dinsdagmiddag op dat er was ingebroken. Het is al de derde keer op een week tijd dat er inbrekers over de vloer komen in een Berlaarse horecazaak.
Voor de derde keer op een week tijd is er opnieuw ingebroken in een horecazaak in Berlare. Dit keer was FoRest-Bar op de Emiel Hertecantlaan het slachtoffer. De daders konden een achterdeur forceren en gingen aan de haal met 250 euro en enkele flessen sterke drank. 

Uitbaters Nikito de Pauw en Sarah Van Rompuy merkten de inbraak dinsdagmiddag zelf op toen ze even langs gingen in hun zaak. “Toen we binnen kwamen, merkten we op dat het scherm van de kassa verplaatst was”, vertelt Nikito. “Toen we dichter gingen kijken, merkten we dat de kassa was leeggehaald en dat er ook enkele flessen drank waren verdwenen.” In de kassa zou ongeveer 250 euro gezeten hebben. 

Ook hier kwamen de daders langs achter binnen. De deur was er geforceerd. “Op de plaats langs waar ze zijn binnen gekomen, is er wel ergens een haar blijven hangen dat niet van ons is. De politie heeft dit meegenomen voor onderzoek. Misschien levert het iets op”, aldus de uitbater. Sarah en Nikito vinden de situatie zeer vervelend. “Net nu worden we geviseerd, op het moment dat de horeca de zwakste schakel is”, klinkt het.

De inbraak in de FoRest-bar is al de derde in een week tijd. Telkens gingen de daders er met geld vandoor. De politie is op de hoogte en onderzoekt de feiten. “Het is niet duidelijk of we alle drie de inbraken aan elkaar kunnen linken. De zaken staan op dit moment leeg en zijn uiteraard een gemakkelijk doelwil”, klinkt het.