Colombia gek op Vlaamse acteur

OVERMERENAAR WORDT BEKENDE FILMSTER IN BUITENLAND

Christophe De Geest op de set van 'Narcos 3'.
Kos Christophe De Geest op de set van 'Narcos 3'.
Overmerenaar Christophe De Geest begint in juni met de opnames van zijn tweede langspeelfilm in Colombia en behoort daar intussen tot de top van de filmwereld. Vorig jaar kwam de eerste film uit waarin Christophe de rol van 'Agente Ñero Ñero 7' speelt. Wegens overdonderend succes komt er een tweede film in de reeks.

'Agente Ñero Ñero 7' was pas anderhalve maand te zien in de Colombiaanse filmzalen het het de meest bekeken film werd in het Zuid-Amerikaanse land. Eén van de twee hoofdrollen erin wordt vertolkt door Overmerenaar Christophe De Geest (44). "De rol die ik speel, is een beetje vergelijkbaar met James Bond. De andere hoofdrol wordt vertolkt door Hassam, één van de bekendste komieken van Colombia", zegt de Overmerenaar, die zich ondertussen steeds meer Colombiaan voelt.


Christophe De Geest is een Colombiaanse ster die op straat aangesproken wordt, die in tijdschriften genoemd wordt als 'de meest Colombiaanse Belg' en die regelmatig te zien is in talkshows. Van opleiding is hij industrieel ingenieur, maar zelfs toen hij nog in Overmere woonde, droomde hij al van een carrière als acteur. Behalve enkele kleine rollen in 'Familie', LouisLouise' en 'FC De Kampioenen' kwam die carrière echter niet van de grond. "Een andere passie was reizen. Ik heb zowat de hele wereld gezien. Tijdens één van die reizen kwam ik de Colombiaanse Nur Constanza tegen, van wie ik al snel wist dat zij de vrouw van mijn leven was. Ik reisde haar achterna om alles wat ik hier als acteur had opgebouwd achter te laten."

Christophe en tegenspeler Hassam bij de opnames van 'Agente Nero Nero Siete'.
Kos Christophe en tegenspeler Hassam bij de opnames van 'Agente Nero Nero Siete'.

Stergehalte

Eenmaal in Colombia contacteerde Christophe er de grote televisiezenders. "Ik had niet veel verwachtingen en er kwam aanvankelijk ook niet veel respons. Daarom besloot ik een hotel in Cartagena De Indias te openen. De zaken gingen goed, totdat ik in 2013 telefoon kreeg van Fox Television met de vraag of ik de rol van een Russische maffiabaas wou spelen in 'El Capo 3', een serie met zestig miljoen kijkers."


Vandaag, vier jaar later, speelde Christophe al grote en kleinere rollen in zeventien Colombiaanse sitcoms. De opnames voor de achttiende, negentiende en twintigste serie zijn intussen achter de rug. "Voor de liefhebbers: die series zijn te zien op 'Canal Caracol' en 'Narcos 3' op Netflix. In juni starten de opnames van een tweede film met 'Agente Ñero Ñero 7'. Ik kijk er alvast naar uit. Mijn droom is hier werkelijkheid geworden en die droom blijft maar duren", besluit de Overmeerse Colombiaan, die ondanks zijn stergehalte steeds met zijn voeten op de grond blijft en zich naast zijn job als acteur ook blijft inzetten voor straathonden in Colombia.


Trailers van de eerste film zijn te vinden op YouTube.