Chalet brandt volledig uit

Vuur ontstond waarschijnlijk door kortsluiting aan diepvriezer

Op het Kievitenpad in Berlare is zaterdagmiddag rond 15 uur een chalet volledig uitgebrand. Het vuur ontstond waarschijnlijk door een kortsluiting aan de diepvriezer. In een mum van tijd was de chalet vernield. Bij de brand kwam een papegaai, Koko, om het leven. "Ik ben alles kwijt, maar wil hier echt niet weg", reageert een aangeslagen Dieudonne Eduard (66).

De chalet werd in een mum van tijd vernield.
Koen Baten De chalet werd in een mum van tijd vernield.

Het vuur ontstond aan de ingang van de chalet. Een buurtbewoner merkte de brand op en verwittigde onmiddellijk de brandweer. De eigenaar zelf, Dieudonne, was op dat moment niet thuis, hij was op een terras verderop iets aan het drinken. De brandweer kon niet meer voorkomen dat de woning volledig uitbrandde. "Het vuur was snel onder controle en kon zich niet verder verspreiden, maar de chalet is wel onbewoonbaar", aldus brandweercommandant Tijs Dauwe. "Het parket zal ook ter plaatse komen om een verder onderzoek naar de oorzaak in te stellen", klinkt het. 

Het vuur was snel onder controle, maar de chalet is wel onbewoonbaar.
Koen Baten Het vuur was snel onder controle, maar de chalet is wel onbewoonbaar.

Een buur verwittigde Dieudonne van de brand in zijn chalet. Hij kwam zo snel mogelijk naar huis om de schade op te meten. De man was bijzonder onder de indruk. "Ik woon hier intussen al meer dan twintig jaar. Het was hier echt mijn vaste stek en nu ben ik alles kwijt. Het is echt onbegrijpelijk hoe dit is kunnen gebeuren. Waarschijnlijk ligt een kortsluiting aan de oorzaak van de brand", klinkt het. Ook één van de huisdieren, papegaai Koko, overleefde de brand helaas niet. "Mijn kat is waarschijnlijk op tijd door het raam kunnen springen, want haar hebben we niet gevonden, hopelijk komt zij zo snel mogelijk terug." 

Dieudonne kwam zo snel mogelijk terug naar huis om de schade op te meten.
Koen Baten Dieudonne kwam zo snel mogelijk terug naar huis om de schade op te meten.

Heel wat buurtbewoners waren ook onder de indruk van de brand en kwamen Dieudonne een hart onder de riem steken. "Deze morgen had ik nog met hem gesproken en was er niets aan de hand, het is toch wel verschieten als je dit dan ziet", klinkt het. 

Aan vertrekken uit zijn woning denkt Dieudonne echter niet. "Ik wil hier absoluut niet weg. Ik heb geen zin om in een andere woning te verblijven terwijl ik alles hier heb. Ik zal wel een tent opzetten en daar in slapen zolang het nodig is", vertelt hij. De man was verzekerd tegen woningbrand. "Het is afwachten wat de verzekering zal zeggen. Ik hoop dat ze mij zo snel mogelijk kunnen helpen en dat ik mijn woning kan heropbouwen", besluit hij. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.