Al 6.250 kaartjes voor Thor

MENSEN UIT BINNEN- EN BUITENLAND STUREN WENSEN

Thor, op schoot bij mama Nancy, toont zijn lievelingskaarten.
Foto De Rycke Thor, op schoot bij mama Nancy, toont zijn lievelingskaarten.
Thor Braeckman en zijn ouders hebben al 6.250 enveloppes mogen openen. De jongen met een hersenafwijking wordt gelukkig van wenskaarten en had er graag veel gehad voor zijn vierde verjaardag. "We kregen kaarten van politiekorpsen, uit het buitenland en van mensen in dezelfde situatie."

6.250 kaartjes kregen Nancy De Boever en David Braeckman al toegestuurd om de vierde verjaardag van hun zoontje Thor te vieren. "Dit is echt ongelooflijk hartverwarmend. We lezen alle kaarten zorgvuldig en ik heb al meer dan eens de tranen in mijn ogen gekregen", zegt Nancy.


Thor werd geboren met een genetische hersenafwijking. Daardoor kan hij niet lopen of zelfstandig eten en verstandelijk blijft hij anderhalf jaar. "Met wenskaarten kan hij echter wel uren rustig bezig zijn. Hij had een doos met enkele kaartjes en daardoor was hij echt gefascineerd", zegt mama Nancy. Daarom plaatste ze een oproep op Facebook met de vraag om Thor een kaartje te sturen voor zijn verjaardag. De oproep werd opgepikt door onze krant en dat miste zijn effect niet. Dozen vol kaartjes werden de voorbije week afgeleverd bij het gezin Braeckman in Overmere.


Thor zelf houdt het meest van de Bumbakaartjes. "Wat ons ook erg raakt, zijn de kaartjes uit het buitenland", zegt Nancy. "Zo kwamen er uit Zwitserland, Portugal, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje. Hoe mensen dat daar weten, is ook voor ons een raadsel. Een andere erg leuke kaart is de foto van ons gezin die in de krant verscheen en op een postkaart afgedrukt werd."

Lotgenoten

Thor kreeg kaartjes van alle formaten, grote, kleine, maar ook postpakketjes met gadgets van Bumba of leuke knutselboeken. De afzenders zijn van alle leeftijden. "Ook leuk is een kaartje van een koppel, beiden negentig jaar oud", zegt Nancy. "Wat me persoonlijk ook erg raakt, zijn twee brieven van ouders die in dezelfde situatie zitten. Met hen zullen we waarschijnlijk wel contact opnemen om zo informatie uit te wisselen over de aandoening. Maar we kunnen spijtig genoeg niet op alle vragen ingaan om contact te leggen. Iedereen die dat wil, kan Thors verhaal wel volgen op de Facebookpagina 'Benefiet Thor'. Daarop posten we dagelijks iets over hem."


Andere opvallende kaartjes komen van de Zeehavenpolitie van Antwerpen, van bedrijven, cafés en van de collega's van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid in Brussel. "Al een hele week bekijken we ze tot 's avonds laat. Ze belanden in verschillende dozen zodat Thor elke week een andere doos kan bekijken. Er gaat geen enkel kaartje de vuilnisbak in", zeggen de ouders. Intussen proberen vrienden ook een meet and greet te regelen met Bumba zelf. "Dat zou pas de kers op de verjaardagstaart van Thor zijn."