Afscheid van verongelukte Axelle (15): “We zullen je lach nooit vergeten”

In Overmere is massaal afscheid genomen van Axelle.
Koen Baten In Overmere is massaal afscheid genomen van Axelle.
In de kerk van Overmere hebben honderden mensen zaterdagochtend afscheid genomen van de 15-jarige Axelle Van Droogenbroeck. De tiener overleed na een tragisch ongeval in het verkeer toen ze met haar broertje (5) op de arm de Gentsesteenweg overstak in Zele. “Het is verschrikkelijk jou zo vroeg te moeten afgeven", klonk het. 

Het meisje overleed woensdag 29 januari in een tragisch verkeersongeval in Zele. Axelle was net haar broertje gaan afhalen van de dansles toen het noodlot toesloeg. Ze stak de straat over op weg naar de auto van haar wachtende papa, toen het tot een aanrijding kwam met een auto. Axelle was op slag dood, haar broertje overleefde het zware ongeval en werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is intussen aan de beterhand.

Chirovriendinnetjes

De kerk in Overmere zat afgeladen vol voor het afscheid van Axelle Van Droogenbroeck (15) uit Uitbergen. De misviering begon met een eerbetoon van haar chirovriendinnetjes. Zij droegen de kist de doodstille kerk binnen. Bij het begin van de dienst legden ze ook tekeningen en een T-shirt met hun namen op op de kist. 

Ook heel wat leerlingen en leerkrachten van het SVI in Gijzegem, waar ze school liep, kwamen afscheid nemen. Zij lazen ook een pakkende brief voor over Axelle. “Je was een guitig persoon, we zullen je lach nooit meer vergeten lieve Axelle”, klonk het. “Je had een rugzak met je mee (Axelles moeder overleed enkele jaren geleden, red.), maar ondanks dat leefde je voluit en was je erg vrolijk. Je zorgde voor je klasgenoten en je bracht een warm gevoel in de klas.” 

Koen Baten

De school heeft het nog bijzonder moeilijk met het verlies van Axelle. “Toch zijn we door jouw overlijden sterker geworden als school. We komen meer samen, we praten over jou. Je zal nooit meer uit ons hart verdwijnen en voor altijd een deel zijn van onze school.” 

Ook dansschool Locomotion, waar Axelle al jaren lid was, nam afscheid van haar met muziek. De pastoor preekte dat het veel te vroeg was voor Axelle om afscheid te nemen.

Op de plaats van het ongeval liggen intussen al heel wat tekeningen, bloemen en branden er ook kaarsen voor Axelle. 

Het tragische ongeval op 29 januari.
Koen Baten Het tragische ongeval op 29 januari.