18-jarige knalt met BMW huis binnen en mist 83-jarige bewoonster maar net

De BMW eindigde achterwaarts in de woning nadat hij een mobilhome aanreed.
RV De BMW eindigde achterwaarts in de woning nadat hij een mobilhome aanreed.
Op de donklaan in Berlare is een 18-jarige bestuurder donderdag met zijn BMW in de woonkamer van een huis terechtgekomen. De jongeman reed met te hoge snelheid door de straat, begon te slippen, vloog achterwaarts door de gevel van de woning en miste de 83-jarige bewoonster op een haar. “Mama zat net in de zetel aan het raam op het moment van het ongeval”, vertelt haar zoon Marc Moerman. 

Het ongeval gebeurde donderdagmiddag rond 12.15 uur. De bestuurder reed met zijn BMW met hoge snelheid op de Donklaan in de richting van Dendermonde, toen hij plots de controle over zijn stuur verloor. De wagen begon te slippen, waardoor hij eerst nog tegen een geparkeerde mobilhome, vlaggenmast en betonnen omheining knalde alvorens achterwaarts in de woonkamer van het huis van een 83-jarige vrouw tot stilstand te komen. De schade was enorm, de vrouw kwam er gelukkig met de schrik van af.

Marc Moerman, de zoon van de 83-jarige vrouw, woont rechtover haar en hoorde het ongeval gebeuren. “Ik hoorde een luide knal en ging aan het raam kijken’, vertelt hij. “Net op dat moment zag ik de wagen crashen in de woonkamer van mijn moeder.” Marc liep meteen naar de overkant om te kijken of zijn moeder ongedeerd was. “Ze zat op dat moment in de zetel vlak aan het raam waar de auto de woning binnen kwam”, zegt Marc. “Gelukkig is ze er enkel met de schrik van afgekomen. Dit had veel erger kunnen aflopen.” 

Niet de eerste keer

De schade aan de woning is enorm. Ook de verwarming werd volledig uit de grond getrokken. “De tafel en de televisie zijn ook volledig vernield”, aldus haar zoon. “Het is een wonder dat de wagen haar gemist heeft, en dat ze ook niet al te veel glas op haar heeft gekregen.” De vrouw werd vlak na het ongeval opgevangen in de meubelzaak naast haar woning, en zal de komende dagen door haar familieleden opgevangen worden.

Het is ook niet de eerste keer dat er een wagen tegen het huis van de 83-jarige vrouw knalt. “Vorige keer was de schade minder groot, omdat het voertuig toen eerst tegen een boom in de voortuin terecht kwam”, zegt Marc. “We hebben foto’s genomen voor de verzekering, maar het zal zeker nog even duren voor alle schade hersteld is.”

De brandweer kwam ter plaatse om de woning af te sluiten met houten platen. “Er was geen instortingsgevaar omdat het voertuig langs het raam in de woning terecht kwam”, aldus officier Luc De Block. “We hebben de woning enkel afgesloten en de grootste brokstukken opgeruimd, maar het pand is zeker niet onbewoonbaar.” 

De bestuurder van de BMW raakte lichtgewond bij het ongeval. De politie laat weten dat de 18-jarige niet had gedronken. Zijn rijbewijs werd wel meteen ingetrokken voor 15 dagen. 

De 18-jarige bestuurder botste eerst tegen deze mobilhome waarna hij begon te tollen.
Koen Baten De 18-jarige bestuurder botste eerst tegen deze mobilhome waarna hij begon te tollen.
De brandweer kwam de woning afsluiten met panelen.
Koen Baten De brandweer kwam de woning afsluiten met panelen.41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dries Crombez

  Die heeft er tussen de 105 en 136pk Daar heb je heel goed controle over, maar als t nat is moet je je snelheid gewoon aanpassen, en das met iedere auto zo, 50pk of 250pk. Hij wist de limieten niet van z'n auto punt.

 • Paul De Meersman

  @Mario Tersago Je idee is goed, maar vandaag wordt door fabriekanten deaelfde motor gebruiktvoor verschillende versies. Mijn wagen heeft een 2liter motor maar komt in drie varianten gaande van 156pk tot 245pk. Maar ga je naar de chiptuner dan komen deze wagens buiten met 265pk. Waarbij je zelfs met een automaat in 5,5sec aan 100 zit. Jongeren zullen dan massaal daartoe hun toevlucht zoeken.

 • Guy De Smet

  Edde mijnen bak gezien?? Nogal een kèr hé...... en zie eens wa dat die kan.... Het wordt tijd dat vele jongeren eens deftig leren rijden. Nog een geluk dat hij daar geen voetgangers meegemaaid heeft want meestal loopt er daar redelijk veel volk.

 • Jan Van Gent

  Mensen dit is een auto van 20 jaar oud ! in welke staat is die nog ? Banden ? Remmen ?

 • Mario Tersago

  Ik sluit mij aan bij Koert Bastiaens.. Bv. eerste 5 jaar rijbewijs -110pk (verzekeringsgewijs ook interessanter). Daarna kan je rijvaardigheidscursus volgen om +150pk te gaan mits geslaagd. Bij een motor moet je ook een rijbewijs halen voor +500cc. Nee pk is niet noodzakelijk de maat maar je ellimineert 75% van alle opportunisten.